Steden en dorpen op Mallorca

Of je nu een citytripper bent of liever de rust opzoekt van een dorpje. Op Mallorca kom je ze allebei in een gepaste dosis tegen. Waar Palma de Mallorca bruist van de energie en lijkt op een stad die nooit slaapt zijn er ook genoeg schattige dorpjes te vinden waar je direct de rust vindt die je eigenlijk altijd al zocht.

 We hebben de leukste dorpen en steden in Mallorca bezocht en beschreven voor je. Veel handige tips en de nodige informatie die je in een reisgids niet snel zult vinden.

Palma de Mallorca

De grootste stad van Mallorca is Palma de Mallorca, ook wel gewoon Palma genoemd. De stad is een bezoek zeker waard, de oude binnenstad met de smalle steegjes nodigt uit om even lekker de dwalen en je te laten verassen door prachtige binnenhofjes en tuinen. 

El Arenal

El Arenal

Strand, hotels, bars, en nachtclubs, Dat zijn de vier steekwoorden die als eerste bij mij opkomen als ik aan El Arenal denk. Boek je een pakketreis bij één van de grote tour operators dan is de kans groot dat je hier terecht komt.  Het brede zandstrand is één van de drukste stranden van Mallorca. 

Valldemossa

Valldemossa

Een heerlijk dorpje in het prachtige Serra de Tramuntana gebergte wat het hart van het eiland vormt.  Dankzij de bekende componist Frederik Chopin staat het dorpje op de kaart en mag het jaarlijks rekenen op veel toeristen en dat is niet zonder reden. 

AOM-tui-mallorca

Cala D'Or

Cala d'Or

De gouden baai, en dat klopt wel aardig, in Cala d’Or  zijn de prachtige zandstranden echt een bezoek waard. Het dorpje zelf richt zich echt op de toeristen, veel restaurantjes en cafés en voor het avondvertier kun je terecht in de clubs welke tot laat open zijn.

Alcudia

Alcudia stadspoort

De oude binnenstad van Alcudia is nog geheel intact en wordt door een heuse stadsmuur beschermd, prachtig om te zien en vooral ‘s avonds tegen zonsondergang als alles mooi wordt verlicht. Met recht een mooie stad om te bezoeken maar zeker ook om te verblijven.