Mallorca

Cala d'Or

Het subtropische middellandse zeeklimaat maakt Mallorca een perfecte vakantiebestemming op slechts enkele uren vliegen van Nederland. Mallorca heeft een reputatie van nachtenlang stappen en hele dagen bakken op het strand maar er is meer, het eiland heeft namelijk een andere kant, een kant welke bol staat van cultuur, natuur en vooral rust. Ga met ons mee op ontdekkingsreis door Mallorca.

Mallorca is onderdeel van de Balearen, een Spaanse provincie, dat betekent dus dat Mallorca onderdeel uitmaakt van de EU en dat je er makkelijk overal met de euro kunt betalen.

Mallorca heeft 63 Blue Flag Beaches

Ik schreef al over de stranden, ja, daar kom je voornamelijk om lekker op te warmen – te bakken – maar ook om te genieten. Mallorca kent namelijk een heleboel prachtige stranden, 63 van deze stranden zijn voorzien van een blauwe vlag, deze – blue vlag – is het synoniem voor schoon, veilig en service.  in ons hoofdstuk over stranden benoemen we een groot deel van de mooiste stranden die Mallorca rijk is.

De flora en fauna van Mallorca prachtig met veel inheemse soorten en types, de nationale parken liggen verspreid over het hele eiland, van ruige kuststroken, tot wetlands van ruige bergen tot prachtige stranden.  De bevolking van Mallorca is gewend aan het toerisme, een groot deel van het inkomen van het eiland wordt tenslotte bepaald door  bezoekers van het eiland. Toch kan iedere Mallorcaan het erg waarderen dat je een woordje Spaans praat en iets verder komt dan het woordje “Si” en een een “cerveza por favor”  Maar geen probleem verder de meesteMallorcanen spreken goed Engels en Duits is bijna de tweede taal op het eiland.

Mallorca is alleen maar te drinken en feesten?

Ga je voor het eerst naar Mallorca en heeft iemand je verteld dat Mallorca alleen maar torenhoge hotels kent, straten vol bars en clubs waar het eerder happy day is dan happy hour, en een meer dronken party-gangers dan een gemiddelde Amsterdamse zaterdagnacht? Dan heeft die iemand het waarschijnlijk over Marjoca.

Voor een deel heeft die iemand wel gelijk,  alles wat hierboven beschreven is kan, bestaat en is mogelijk. Echter is dit slechts een klein deel van het eiland, en zeg nu zelf, overal ter wereld heb je van dit soort plekken, Op wintersport gaat iedereen helemaal los in Gerlos, in Italië staan rondom het Gardameer meer Nederlandse caravans dan olijfbomen, en zelfs in Australië kun je 18 verdiepingen hoog op je balkon zitten van je strandhotel.

Gelukkig gaat deze website over Mallorca, rijk aan historie, cultuur en bezienswaardigheden, Niet voor niets strijken veel beroemdheden neer op deze parel in de Balearen, Andrew Lloyd-Weber, Claudia Schigger, Jeffrey Archer, Boris Becker, maar ook de koning van Spanje beschikken over een huis(je) op Mallorca.