De reis naar Mallorca

Voor vele van ons is deze vraag snel te beantwoorden, het vliegtuig is namelijk de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier van reizen. Mallorca is niet voor niet een zeer belangrijke vliegbestemming voor veel maatschappijen zowel uit Nederland maar ook in België en Duitsland.

Wie toch liever met de auto naar Mallorca wil en daarbij hogere reiskosten meeneemt in de reiskosten is wel eventjes onderweg.  Niet alleen de reis van 23 uur door Frankrijk richting Barcelona maar ook de overtocht met de veerboot neemt ruimt 7 uur in beslag. Daarbij zijn de kosten van de overtocht met een auto behoorlijk prijzig.

Reis documenten

Voor staatsburgers uit een EU land is er geen visumplicht voor Mallorca, als reisdocument volstaat een Nederlandse of Europese ID kaart of een paspoort.  Mallorca maakt net als Nederland deel uit van het Schengen verdrag, dat betekent dat men zonder controle het land kan bezoeken.

Voor diegene die toch besluiten om met de auto en de boot naar Mallorca te reizen is het noodzakelijk dat u alle autopapieren zoals het kentekenbewijs, de groene kaart en natuurlijk uw rijbewijs meeneemt. Autoverzekeringen in Spanje zijn niet de meest complete verzekeringen, zij kennen vaak een zeer lage dekkingswaarde. Het is dus verstandig om uw auto volledig te verzekeren, een inzittenden-ongevallen verzekering geniet zeker de voorkeur.

Huisdier mee naar Mallorca?

De hond of kat mee naar Mallorca? geen probleem neem wel een dierenpaspoort mee en een bewijsje van de dierenarts dat uw viervoeter gezond is en is ingeënt tegen hondsdolheid.  Het inentingsbewijs mag niet jonger zijn dan 11 dagen en niet ouder dan 11 maanden.

Invoeren

Voor Europeanen gelden er eigenlijk geen invoer en uitvoerrechten meer wanneer het om privé gebruik van de producten gaat. Als richtlijn kan men aanhouden  88 sigaretten, 200 sigaren, 90 liter wijn of 10 liter sterke drank.