Ballermann

Mallorca en voornamelijk de kust rondom Palma de Mallorca is erg populair bij de Duitse toeristen, en deze toeristen komen niet om de cultuur van het eiland te bekijken maar om de bloemetjes eens goed buiten te zetten.

Ballermann is zo’n typische Duitse uitdrukking die je alleen op Mallorca hoort en ziet.  Ballermann is namelijk de benaming voor de strandtent in S’Arenal  en ligt aan de Balneario nummer 6.

Ballermann is de naam voor het gehele gebied aan de Balneario, een lange weg van ruim 4 km lang waar ongeveer 15 strandtenten zijn gebouwd met allemaal een eigen thema en als motto veel drinken en nog veel meer feesten.

Sangria in emmers

De Ballermann stond vooral bekend om de Sangria in grote emers met meterslange rietjes,  het zogenaamde emmerzuipen.  Sinds enige jaren heeft de regering van Mallorca de verkoop van alcoholische dranken in emmers bij wet verboden.

Het gehele openbare gebied tussen Ballerman 4 en Ballerman 6 geldt als een alcoholvrije zone tussen 22 uur ’s avonds en 1 uur ’s nachts. Er mag dan niet in het openbaar worden gedronken behalve in de clubs en strandtenten. De politie houdt regelmatig strenge controles en is bijzonder fanatiek in de naleving van het verbod.