Vliegen naar Mallorca

Vliegen naar Mallorca is de snelste en populairste manier om op het eiland te komen. Vanaf Schiphol is het net geen 1500 km, en de netto vliegtijd is ongeveer 2,5 uur.  Vanuit Nederland wordt Mallorca door diverse luchtvaartmaatschappijen bediend. Transavia vliegt vanaf Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven en Groningen diverse keren per week richting de Luchthaven van Palma.  Transavia is echter een lowcost aanbieder van tickets, er is dus een redelijke kans dat een goedkoop ticket door alle extra toeslagen in eens toch best wel prijzig is.

Naast Transavia vliegen ook Tuifly, en Vueling als lowcost Airline richting Palma de Mallorca. Ook hier geldt weer dat er vaak veel bijkomende kosten zijn.

Maatschappijen met directe vluchten uit Nederland zijn:
tuifly.nl (alleen maandag en woensdag)
Transavia.nl (vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven)
Vueling.com (Rechtstreeks of met een tussenstop in Madrid of Barcelona)
KLM.com (tussenstop in Madrid of Barcelona, aansluitende vlucht met AirEuropa)

Vertrek uit Duitsland

Het loont zeker de moeite om even te shoppen bij de Duitse maatschappijen, Mallorca is namelijk razend populair onder de Duitsers en dat is goed te merken in het aanbod van vluchten richting het eiland. Vanuit elke grote Duitse plaats vliegt men meerdere keren per dag naar Palma de Mallorca. Air Berlin  heeft van de luchthaven in Palma zelf een hub gemaakt en verzorgd vanuit Palma de aansluiten vluchten naar bijvoorbeeld Spanje en Portugal.  De Luchthavens, Münster, Düsseldorf en Köln/Aachen zijn interessante luchthavens om mee te nemen in de vergelijkingen en de zoektochten naar een goedkoop ticket.

Naast goedkopere tickets zijn de randvoorzieningen zoals parkeren vaak veel voordeliger in Duitsland. en last but not least, de service aan boord bij de Duitse luchtvaartmaatschappijen ligt een stuk hoger dan bij de Nederlandse vliegers. Vaak is een drankje en een eenvoudig broodje bij de ticket prijs inbegrepen.

Duitse luchtvaartmaatschappijen met directe vluchten op Palma zijn:
Condor.com
Lufthansa.com
Eurowings.com

Vertrek vanuit België

Vanuit Brussel vertrekt Ryan Air meerdere keren per week richting de zon, dat gaat natuurlijk wel op de beruchte Ryan Air methode, je moet er van houden.  Condor vliegt ook via Brussel, en de Spaanse concurrent, Vueling doet het ook vanuit Brussel echter is een belachelijke lange tussenstop in Barcelona inclusief.

De Luchthaven van Palma de Mallorca

Op 8 kilometer van Palma de Mallorca ligt Son Sant Joan Airport (of op zijn Spaans: Aeropuerto de Son Sant Joan) de luchthaven heeft als IATA code: PMI en dat zie dus ook terug op je koffer label. Het op de luchthaven van Barcelona en Madrid na de grootste luchthaven van Spanje. In de zomermaanden is het zelfs één van de drukste luchthavens van Europa.

De Luchthaven heeft één terminal welke is onderverdeeld in 4 modules. Vergis je niet in de grote van de luchthaven, de vertrekhal heeft alleen al 205 incheck balies en de aankomsthal beschikt over meer dan 16 bagage carrousels.  De luchthaven verwerkt jaarlijks ruim 23 miljoen passagiers.

De gates

De gates zijn gekoppeld aan de modules. Module C is bijna volledig in gebruik door Easyjet, Condor en Norwegian.

De gates gelegen aan module D zijn voornamelijk voor de andere maatschappijen, zoals Transavia, en Ryan Air.  Niet alle gates aan de D module beschikken over een slurf, het kan dus voorkomen dat je met een speciale bus naar je vliegtuig wordt gebracht.

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!