Vliegen naar Mallorca

[et_pb_dmb_breadcrumbs admin_label=”Breadcrumbs” _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Vliegen naar Mallorca

Vliegen naar Mallorca

Vliegen naar Mallorca is de snelste en beste manier om op het eiland te komen. Vanaf Schiphol is het net geen 1.500 km, en de netto vliegtijd is ongeveer 2,5 uur. Vanuit Nederland wordt Mallorca door diverse luchtvaartmaatschappijen bediend.

Transavia vliegt vanaf Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven en Groningen diverse keren per week richting de Luchthaven van Palma. Transavia is echter een lowcost aanbieder van tickets, er is dus een redelijke kans dat een goedkoop ticket door alle extra toeslagen in eens toch best wel prijzig is. Lees meer over Vliegtickets voor Mallorca.

Wie wil vliegen naar Mallorca (er is eigenlijk geen ander alternatief) doet er dus goed aan om de prijzen te vergelijken. Vergeet ook niet om de pakket reizen van de reisaanbieders mee te nemen in je vergelijking. Vaak is een ticket met je accommodatie voordeliger dan alles los boeken.

Bij een groot aantal aanbieders is een transfer naar je hotel namelijk inclusief. Een losse transfer met een taxi of een bus is vaak duurder dan je vliegticket.

Naast Transavia vliegen ook Tuifly, en Vueling als lowcost Airline richting Palma de Mallorca. Ook hier geldt weer dat er vaak veel bijkomende kosten zijn.

[toc]

Vliegtickets naar Mallorca

Een handig vertrekpunt om inzicht te krijgen van alle mogelijkheden om vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek naar Mallorca te vliegen is dit overzicht met actuele goedkope vliegtickets Mallorca aanbiedingen van vergelijker Vliegennaar.nl. Als je flexibel bent qua reisdata dan is ook de flight alert service van deze website praktisch: je geeft op wat je maximaal wil uitgeven aan je vlucht naar Mallorca (bijvoorbeeld € 50,- of € 100,-). Als een luchtvaartmaatschappij of reisbureau een aanbieding heeft die bij jouw opgave past dan krijg je automatisch bericht!

Vetrek uit Nederland

Maatschappijen met directe vluchten uit Nederland zijn:
tuifly.nl (vertrek vanaf Amsterdam en Eindhoven))
Transavia.nl (vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven)
Vueling.com (Rechtstreeks of met een tussenstop in Madrid of Barcelona)
KLM.com (één keer per dag vanaf Amsterdam

Op de website vliegennaar.nl kun je een handig overzicht bekijken met de goedkoopste vliegtickets naar Mallorca.

Vertrek uit Duitsland

Het loont zeker de moeite om even te shoppen bij de Duitse maatschappijen, Mallorca is namelijk razend populair onder de Duitsers en dat is goed te merken in het aanbod van vluchten richting het eiland. Vanuit elke grote Duitse plaats vliegt men meerdere keren per dag naar Palma de Mallorca. Eurowings heeft van de luchthaven in Palma zelf een hub gemaakt. De Luchthavens, Münster, Düsseldorf en Köln/Aachen zijn interessante luchthavens om mee te nemen in de vergelijkingen en de zoektochten naar een goedkoop ticket.

Naast goedkopere tickets zijn de randvoorzieningen zoals parkeren vaak veel voordeliger in Duitsland. Last but not least, de service aan boord bij de Duitse luchtvaartmaatschappijen ligt een stuk hoger dan bij de Nederlandse vliegers. Vaak is een drankje en een eenvoudig broodje bij de ticket prijs inbegrepen.

Duitse luchtvaartmaatschappijen met directe vluchten op Palma zijn:
Condor.com
Lufthansa.com
Tuifly.de
Eurowings.de

Vertrek vanuit België

Vliegen naar Mallorca vanuit Belgie

Vanuit Brussel vertrekt Ryanair meerdere keren per week richting de zon, dat gaat natuurlijk wel op de beruchte Ryan Air methode, je moet er van houden. De Spaanse concurrent, Vueling doet het ook, alleen is een vlucht naar Mallorca dan alleen mogelijk met een tussenstop op Barcelona.

De Luchthaven van Palma de Mallorca

Op acht kilometer van Palma de Mallorca ligt Son Sant Joan Airport (of op zijn Spaans: Aeropuerto de Son Sant Joan) de luchthaven heeft als IATA code: PMI en dat zie dus ook terug op je koffer label. De luchthaven is op Barcelona en Madrid na de grootste luchthaven van Spanje. In de zomermaanden is het zelfs één van de drukste luchthavens van Europa.

De Luchthaven heeft één terminal welke is onderverdeeld in 4 modules. Vergis je niet in de grote van de luchthaven. De vertrekhal heeft alleen al 205 incheck balies en de aankomsthal beschikt over meer dan 16 bagage carrousels. De luchthaven verwerkt jaarlijks ruim 29 miljoen passagiers. (2018)

De gates

De gates zijn gekoppeld aan de modules. Module C is bijna volledig in gebruik door Easyjet, Condor en Norwegian.

De gates gelegen aan module D zijn voornamelijk voor de andere maatschappijen, zoals Transavia, en Ryan Air.  Niet alle gates aan de D module beschikken over een slurf. Het kan dus voorkomen dat je met een speciale bus naar je vliegtuig wordt gebracht.