Met de auto naar Mallorca

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” saved_tabs=”all” global_module=”124046″ admin_label=”Breadcrumbs”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Met de auto naar Mallorca

Wie graag met zijn eigen auto onderweg is en geen tijdsproblemen kent of heeft als optie de mogelijkheid met de auto naar Mallorca reizen. Voor de reis is het verstandig om 2 a 3 dagen in te plannen.

De reis naar Barcelona is namelijk tamelijk lang vanuit Nederland. De beste route gaat via Lyon, Orange, Nimes, Montpelier, Narbonne en Perpignan richting Barcelona.

Tijd over? Dan is de route via de kustweg richting Spanje zeker de moeite waard. Deze gaat onder andere via de plaatsen Port Vendes, en de grensovergang bij Port Bou. Daarna vervolgt de kustroute zich via Coler en Llansa richting Barcelona. Deze route gaat niet over de autobanen en kan op sommige plekken erg druk zijn, echter de kleine pittoreske vissersdorpjes onderweg maken veel goed. Deze dorpjes lenen zich ook voor een overnachting of een pauze. Reken voor de route op minimaal 7 uur extra reistijd.

[toc]

Aankomst in Barcelona

In Barcelona is het een beetje passen en meten met de tijd, probeer de aankomst zo vroeg mogelijk in de ochtend of laat in de avond te plannen. Tussen deze tijden is het gewoonweg te druk in Barcelona en is het regelmatig file rijden.

Volg van de autobaan de borden Port (Haven) het makkelijkste is dat via de autoweg Ronda de Litoral, deze voert wel deels dwars door de stad. De afslag naar de haven is “Este Maritimo” en ligt in een tunnel na een bocht naar rechts.De terminal is na deze afslag onmogelijk te missen.

Tol en overige kosten

Voor de Franse en Spaanse snelwegen moet helaas tol betaald worden. Met een gewone auto betaal je als snel een bedrag van rond de € 80 met een caravan kom je al snel uit op € 120.

De tolprijs is mede afhankelijk van het vervoermiddel waar je mee reist, een camper is al snel het dubbele van een gewone personen auto, en ook voor aanhangertjes moet betaald worden.

Veerboot

Éénmaal aangekomen in Barcelona is het nog een uurtje of 8 met de veerboot. Het is lastig om hier een prijs te noemen. Deze is namelijk in grote mate afhankelijk van diverse factoren zoals het reisgezelschap, de auto, en de periode waarin de reis plaats vindt.

Het werkt net als vliegtickets. Hoe populairder de reistijd, hoe hoger de prijs en hoe eerder men boekt des te lager de prijs. Informatie over de veerboten is te vinden op www.trasmediterranea.es en www.balearia.com Het boeken van veerboot tickets kan eenvoudig online.

Rij voorzichtig

Het klinkt een beetje betuttelend maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, rij voorzichtig, stop op tijd en zorg voor afwisseling. Let vooral in Zuid Frankrijk en in Barcelona goed op je waardevolle spullen. Laat ze absoluut niet onbeheerd in je auto achter. Helaas komt het niet zelden voor dat vakantiegangers onderweg worden overvallen door bendes zonder vakantie gedachtes. De trucs worden steeds slimmer en een toerist is een makkelijke prooi.

Huren of eigen auto?

Dat is natuurlijk een zeer goede vraag. In het laagseizoen liggen de prijzen voor een huurauto erg laag. Vooral voor langere periodes kan men bij de kleinere autoverhuurder wel een leuke deal maken. Een auto die stilstaat kost tenslotte ook geld.  In de regel worden auto’s op Mallorca niet langer dan 25 dagen achter elkaar verhuurd. 

Maak dus het rekensommetje met een vliegticket + autohuur en vergelijk dat met de kosten  van de tol, brandstof, overnachtingen onderweg, en veerboot naar Mallorca. Een huurauto is dan al snel voordeliger. 

Meer informatie over een autohuren natuurlijk op autohuren op Mallorca.