Weer en Klimaat op Mallorca

Het subtropische middellandse zee klimaat op Mallorca wordt ook wel een Mediterraan klimaat genoemd.  Het valt het beste te omschrijven als warme zomers en milde winters.

Het klimaat is een bepaalde factor voor een vakantie naar Mallorca, zoek je de rust, de ruimte en kom je er om te relaxen dan zijn de zomermaanden misschien niet zo geschikt. Warmte en veel zon werken namelijk magisch op de aantrekkingskracht van toeristen. Anders gezegd, het is er druk. Dat vertaald zich in overvolle stranden, en 24 uur per dag geroezemoes uit de vele bars en discotheken nabij de belangrijkste toeristen gebieden. Voordeel van de zomer is wel dat de zeewater temperatuur aangenaam is en de kans op slecht weer minimaal is. 

aom-tui-algemeen-malllorcaWordt het dan echt te heet in de zomer dan schakelen de Mallorcanen een tandje terug, men beweegt zich zo weinig mogelijk, Tranquilo  dus, wat rustig aan betekent. Zodra het in de avond een beetje is afgekoeld gaat het leven in de dorpen weer verder, de stoeltjes en tafeltjes voor de huisdeuren van de zo typische huisjes worden snel gevuld en al snel is het meest ingeslapen dorp een bron van leven geworden. Tot laat in de nacht hoort men de kinderen buiten spelen en de bars en restaurants zijn goed gevuld, het belangrijkste… men geniet volop.

De herfst op het eiland

de herfstmaanden betekenen dat het rustiger wordt op het eiland, af en toe een donder en een bliksem, een verdwaalde regendag en een stormachtige wind nemen afscheid van een hete zomer. Meestal tref je dit weer in september. Na deze wilde periode is de warme lucht boven het eiland weggeblazen en zijn de nachten in eens een stuk aangenamer, de zwoele hete lucht is weg.  Met een beetje geluk kun je tot midden november nog lekker genieten op het strand.

rond oktober daalt de temperatuur op het eiland en regent het wat vaker, en zodra de zon is ondergegaan loont het zich om een trui of een vest mee te nemen. Door de regen en de lagere temperaturen herstelt het zo typische landschap van Mallorca zich snel, het dorre door de zomer uitgedroogde groen verandert weer in stralend groen.

Winter

De winter is duidelijk merkbaar, de locale bevolking is een stuk minder gestrest, het is nu de juiste tijd voor wandeltochten en ontdekkingstochten over het eiland. De milde nachten (vaak kraakhelder) zorgen voor afkoeling. een kacheltje of een open haard kan dan zeer aangenaam zijn.  Januari en Februari zijn de koudste maanden van het jaar, het kan zelfs sneeuwen op de hoogste bergtoppen.

Lente

In maart keert de lente terug, het weer is onberekenbaar, schijnt ‘s ochtends de zon en ziet er uit als een prachtige dag? laat je niet verassen het weer kan in no-time omslaan in regen regen en nog eens regen. Maar het is ook een erg mooie periode om het eiland te ontdekken, de natuur komt namelijk tot bloei en laat zich van haar prachtigste kant zien.  De temperaturen stijgen en ook de zeewater temperatuur komt op het aanname niveau.

Temperatuur Mallorca

Maand Gemiddelde maximum
temperatuur Mallorca
in °C
Gemiddelde
minimun temperatuur
Mallorca  in °C
Gemiddeld aantal
zonuren
per dag
Gemiddeld aantal
dagen neerslag
per maand
gemiddelde temperatuur
van het zeewater
in °C
Januari 14 6 5 7 15
Februari 14 6 6 7 14
Maart 16 7 6 7 14
April 17 9 7 7 15
Mei 21 12 9 6 17
Juni 25 16 10 3 21
Juli 29 19 11 2 24
Augustus 30 20 10 3 25
September 26 17 8 5 24
Oktober 23 14 6 7 22
November 18 10 5 7 19
December 15 8 5 8 16

Bron klimaatinformatie: klimaatinfo.nl

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!