Cala Figuera

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Cala Figuera

Het dorpje Cala Figuera is een traditioneel vissersdorpje met wit geschilderde huisjes, in het Zuid-oosten van Mallorca. en ligt ongeveer 60 kilometer ten zuid-oosten van Palma de Mallorca. Wat Cala Figuera bijzonder maakt is dat de grote toeristen hotels hier praktisch niet aanwezig zijn. Het dorpje is verre van commercieel en het komt niet voor bij de meeste grote toeroperators. Dat komt mede door de beperkte verbindingen met het openbaar vervoer vanuit Palma en de luchthaven. Om Cala Figuera te ontdekken heb je echt een huurauto nodig. 

Vissershaven en witte huisjes

Cala Figuera dorpje in Mallorca

Er zijn maar weinig plekken op Mallorca waar je de atmosfeer van een werkende vissershaven kunt vinden. De schattige huisjes in Cala Figuera zijn wit gekalkt en staan praktisch aan de rand van het water waar je op een mooie dag de vissers druk bezig ziet om de vissersnetten opnieuw te knopen.

Wie in dit dorp vroeg in de ochtend langs komt heeft kans om het binnenlopen van de vissersvloot mee te maken. waarschijnlijk is dit het drukste moment van de dag.

Een pad om de kleine haven van Cala Figuera loopt tot het begin van de baai van Cala Figuera en geeft je een prachtig uitzicht over het dorpje en de baai. in Cala Figuera is de vis natuurlijk super vers, je treft in het dorpje dan ook enkele zeer goede visrestaurants aan.

Geen strand

Cala Figuera schatttig vissersdorpje Mallorca

Het dorpje heeft geen strand, op vier kilometer naar het zuiden bij Cala Santanyi ligt een leuk strandje. In Cala Figuera is wel een duikschool aanwezig. Het water is hier zo helder dat het een uitstekende plek is om te duiken en te snorkelen.

Rustig en geen massatoerisme

Cala Figuera is gespaard gebleven van het massatoerisme, verwacht geen hoge hotelflats en entertainment. Het dorpje heeft zijn charme over de jaren kunnen bewaren. Dat werd in 2006 nog bewezen toen het grootste hotelgebouw werd gesloopt en nu plek biedt aan charmante luxe vakantiehuizen.

Om in Cala Figuera te komen kun je het beste een huurauto nemen, het openbaar vervoer naar het plaatje is niet geweldig. De dienstregeling is onregelmatig.

 

Vakantie Mallorca met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia. TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Mallorca. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Vakantiediscounter

 

vakantiediscounter mallorca lastminutes

Vakantiediscounter heeft het grootste aanbod aan lastminutes voor je uitgezocht, met vertrek vanaf Amsterdam. Bekijk snel de scherpste prijzen voor een vakantie naar Mallorca met de Vakantiediscounter.