Alcudia

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Alcudia Het mooiste plekje van Mallorca?

Aan de noordoostkust van Mallorca ligt de baai van Alcudia. Één van de mooiste plekjes op de aarde gebouwd door mensenhanden. Dan hebben we het niet alleen over de prachtige stad maar ook over de heerlijke stranden met ondiep kristalhelder water – inderdaad, een typisch ansichtkaart dorp en strand – Alcudia ziet er op het eerste blik zeer compact uit. De smalle straatjes met veel schaduw en ook bijzonder de mooie oude huizen en het prachtige stadhuis.

Alcudia kent een rijke historie, de Vandalen verwoeste rond 450 de volledige nederzettingen rondom Pollentia en Alcudia. Vervolgens bouwde de Vandalen een nieuwe nederzetting richting Alcudia. De Arabieren kwamen vervolgens in het jaar 903 opnieuw aan land en bouwde het huidige Alcudia.

Vakantie in Alcudia

Binnenstad van Alcidia

Het prachtige gebied rondom en in Alcudia is natuurlijk de plek om lekker vakantie te vieren. Het is dan zeker geen verassing dat je in deze streek het grootste strand resort van Mallorca vindt. Vanaf Port d’Alcudia tot in het westen bij Can Picafort vindt je langs de 10 kilometer lange weg niets anders dan appartementen, en resortstyle hotels. Van eenvoudig tot super de luxe.

Alcudia is echt een familiebestemming. Bijna alle voorzieningen zijn er wel te vinden, denk aan grote waterparken (met diverse glijbanen) go-karts, toeristen treintjes, en midgetgolf. Maar ook het strand is een belangrijk onderdeel van de vakantie. Het water is ondiep, super helder en veilig voor kinderen om lekker in de spelen. Het zand is super fijn en de plek om lekker in te graven en zandkastelen te bouwen. Vooral in het hoogseizoen is het erg druk op de stranden, hoe verder je naar het oosten loopt hoe rustiger het wordt.

Hotels in Alcudia

Hotels en resorts in Alcudia

Zoals al gezegd, Alcudia is gemaakt voor vakantiegangers, hotels en appartementen zijn er dus in overvloed, het werkt een beetje als een rangen systeem, hoe verder de accommodatie van het strand ligt des te goedkoper wordt de overnachting. Vanzelfsprekend kent Alcudia ook diverse soorten accommodatie, van budget tot ultra de luxe en van self-catering tot alles maar dan ook alles inclusief.

Bekijk de resorts en hotels in Alcudia

Restaurants in Alcudia

Met zoveel toeristen die Alcudia bezoeken kan de gastronomie niet achterblijven, het grootste aanbod van restaurants vindt je rondom de haven. (Port d’Alcudia) De betere (lees dure) restaurants vindt je vooral binnen de marina. Gelukkig is er keuze genoeg.

Activiteiten in Alcudia

Activiteiten in overvloed, niemand hoeft zich in Alcudia te vervelen, watersporten zoals zeilen, jetskiën, kitesurfing, en wakeboarding horen tot het dagelijkse aanbod. Maar ook een les scuba diving is goed te doen. Gelukkig is de baai van Alcudia groot genoeg dat er voor iedere activiteit ruimte genoeg is. Liever iets rustiger aan? Geen probleem; huur een fiets, of bezoek één van de waterparken in de buurt, of ga lekker wandelen in het s’Albufera natural park.

Bezienswaardigheden

  • De rond de 13de eeuw gebouwde parochiekerk Sant Jaume ligt aan de zuiderstrand van de oude binnenstad in een opening van de stadsmuur
  • In de buurt van de kerk echter buiten de stadsmuren is een prehistorische grot te zien welke vroeger werd gebruik als begraafplaats. Er zijn diverse vondsten te bezichtigen Adres: Carrer Sant Jaime 30 Openingstijden: Di-vrijdag: 10-13 en 17-19 Zat en Zon alleen in de ochtend.
  • Teatro Romá – een een oud romeins theater, buiten de stadsmuren aan de weg naar Port d’Alcudia.  (lopend vanuit de binnenstad te doen)

Pollentia

De resten van de Romeinse nederzetting Pollentia liggen net buiten de binnenstad onder andere het forum en het Capitool zijn bewaard gebleven.Vlakbij de blootgelegde ruïnes is ook het bijbehorende museum waar tentoongesteld is wat er gevonden is. Op zo’n tien minuten wandelen ten zuiden van Pollentia ligt ook het Romeinse amfitheater. Hoewel het amfitheater de eer heeft het kleinste bewaard gebleven Romeinse theater van Spanje te zijn is het wel een bezoek waard. Het theater kijkt namelijk uit over de baai en ook zonder voorstelling blijft goed te zien dat de Romeinen wisten waar ze op uitkeken.

Sant Jaume

Sant Jaume Alcudia

De beschermheilige van Alcudia heet Sant Jaume. In het Nederlands Sint Jacob. Zijn festival loopt van 18 tot 26 juli en gaat gepaard met een wervelwind van activiteiten die niet alleen Sant Jaume, maar de geschiedenis van Alcudia tot aan de Romeinse tijd toe vieren. Elke drie jaar is er op 26 juli een bloottavoet processie ter ere van het beeld van Sint Christus, een gebruik dat begon in 1507 toen het beeld bloed zweette en daarmee het einde van een hevige droogteperiode inluidde. De eerstvolgende processie is in 2018 en het beeld zelf is, voorzien van een prachtig barok altaar, in de kerk van Sant Jaume te zien.

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.