Alcudia

Aan de noordoostkust van Mallorca ligt de baai van Alcudia. Één van de mooiste plekjes op de aarde gebouwd door mensenhanden. Dan hebben we het niet alleen over de prachtige stad maar ook over de heerlijke stranden met ondiep kristalhelder water – inderdaad, een typisch ansichtkaart dorp en strand – Alcudia ziet er op het eerste blik zeer compact uit. De smalle straatjes met veel schaduw en ook bijzonder de mooie oude huizen en het prachtige stadhuis.

Alcudia kent een rijke historie, de Vandalen verwoeste rond 450 de volledige nederzettingen rondom Pollentia en Alcudia. Vervolgens bouwde de Vandalen een nieuwe nederzetting richting Alcudia. De Arabieren kwamen vervolgens in het jaar 903 opnieuw aan land en bouwde het huidige Alcudia.

Vakantie in Alcudia

Binnenstad van AlcidiaHet prachtige gebied rondom en in Alcudia is natuurlijk de plek om lekker vakantie te vieren. Het is dan zeker geen verassing dat je in deze streek het grootste strand resort van Mallorca vindt. Vanaf Port d’Alcudia tot in het westen bij Can Picafort vindt je langs de 10 kilometer lange weg niets anders dan appartementen, en resortstyle hotels. Van eenvoudig tot super de luxe.

Alcudia is echt een familiebestemming. Bijna alle voorzieningen zijn er wel te vinden, denk aan grote waterparken (met diverse glijbanen) go-karts, toeristen treintjes, en midgetgolf. Maar ook het strand is een belangrijk onderdeel van de vakantie. Het water is ondiep, super helder en veilig voor kinderen om lekker in de spelen. Het zand is super fijn en de plek om lekker in te graven en zandkastelen te bouwen. Vooral in het hoogseizoen is het erg druk op de stranden, hoe verder je naar het oosten loopt hoe rustiger het wordt.

Hotels in Alcudia

Zoals al gezegd, Alcudia is gemaakt voor vakantiegangers, hotels en appartementen zijn er dus in overvloed, het werkt een beetje als een rangen systeem, hoe verder de accommodatie van het strand ligt des te goedkoper wordt de overnachting. Vanzelfsprekend kent Alcudia ook diverse soorten accommodatie, van budget tot ultra de luxe en van self-catering tot alles maar dan ook alles inclusief.

Bekijk de resorts en hotels in Alcudia

Restaurants in Alcudia

Met zoveel toeristen die Alcudia bezoeken kan de gastronomie niet achterblijven, het grootste aanbod van restaurants vindt je rondom de haven. (Port d’Alcudia) De betere (lees dure) restaurants vindt je vooral binnen de marina. Gelukkig is er keuze genoeg.

Activiteiten in Alcudia

Activiteiten in overvloed, niemand hoeft zich in Alcudia te vervelen, watersporten zoals zeilen, jetskiën, kitesurfing, en wakeboarding horen tot het dagelijkse aanbod. Maar ook een les scuba diving is goed te doen. Gelukkig is de baai van Alcudia groot genoeg dat er voor iedere activiteit ruimte genoeg is. Liever iets rustiger aan? Geen probleem; huur een fiets, of bezoek één van de waterparken in de buurt, of ga lekker wandelen in het s’Albufera natural park.

Bezienswaardigheden

  • de rond de 13de eeuw gebouwde parochiekerk Sant Jaume ligt aan de zuiderstrand van de oude binnenstad in een opening van de stadsmuur
  • In de buurt van de kerk echter buiten de stadsmuren is een prehistorische grot te zien welke vroeger werd gebruik als begraafplaats. Er zijn diverse vondsten te bezichtigen Adres: Carrer Sant Jaime 30 Openingstijden: Di-vrijdag: 10-13 en 17-19 Zat en Zon alleen in de ochtend.
  • Teatro Romá – een een oude romeins theater, buiten de stadsmuren aan de weg naar Port d’Alcudia.  (lopend vanuit de binnenstad te doen)

Arke Alcudia

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!