Peguera

Peguera

De stralende ster van de Middellandse Zee, Mallorca, wordt gekenmerkt door een zonnige persoonlijkheid. Dit heeft het eiland te danken aan beeldschone stranden, afgelegen bergen en artistieke bergdorpen. In het zuidwesten van het eiland ligt, op zo’n 35 km van het vliegveld Palma de Mallorca, de moderne badplaats Peguera waar je gedurende je vakantie geniet van een actieve en bovendien swingende vakantie.

Ooit een klein vissersdorp

Net als veel andere vakantieplaatsen op Mallorca was Peguera in lang vervlogen tijden een idyllische vissersplaats. Met de komst van het massatoerisme in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw veranderde het dromerige dorpsbeeld in een levendige plaats die alles biedt waar je als bezoeker van droomt.

Peguera is een uiterst schone badplaats met drie uitgestrekte stranden, Playa Palmira, Playa Tora en Playa La Romana. De stranden hebben alles wat je als zonaanbieder en/of watersportliefhebber mag verwachten, ruimte om lekker te luieren en de mogelijkheid om te surfen, snorkelen, zwemmen, op een banaan door het water getrokken te worden en als je zin hebt te leren kitesurfen.

Alle drie de stranden worden met elkaar verbonden door een charmante boulevard met tal van (souvenir)winkels, bars, restaurants en cafés.

Wat is er te zien in Peguera en de omgeving?

Peguera behoort tot de gemeente Calvià die wordt gedomineerd door de kerk van Johannes de Doper. Een kerk gebouwd in de 19e eeuw op de restanten van het originele 13e eeuwse ontwerp. De ingang van de kerk kijkt uit over het dorp, het glooiende landschap en de heuvels.

Hou je van slenteren over lokale markten? Ga dan op maandagochtend naar Calvià, de markt is dan dé plaats waar je moet zijn als je op zoek bent naar dagverse ingrediënten en bijzondere souvenirs.

Als je in Peguera bent is een bezoekje aan de wijk Cala Fornells een must. Je ziet hier een schilderachtige karakteristieke wijk met stijlvolle appartementen en huizen die ingebouwd zijn in de heuvel. De plaatselijke bodega serveert lokale gerechten en je kunt er uitstekend wandelen in de bosrijke omgeving.

In het nabijgelegen Santa Ponsa heb je bij het indrukwekkende stenen kruis, Cruz De La Conquista een adembenemend uitzicht over de schitterende kustlijn. Het kruis werd in 1929 gebouwd ter nagedachtenis aan de 700e verjaardag van de komst van Koning Jaime I in Spanje. Hij versloeg samen met zijn 20.000 manschappen de Moren, in wat later de Slag van Mallorca zou worden genoemd. Jaarlijks vindt in Santa Ponsa het Fiesta Rey En Jaume plaats waarin een gedeelte van de Slag wordt nagespeeld.

Als je in Santa Ponsa bent dan verdient Port Adriano zeker een aanbeveling. De jachthaven is een ware lust voor het oog met bootjes en jachten in verschillende uitvoeringen en van uiteenlopende afmeting. Strijk neer op een van de aanwezige terrasjes en geef vooral je ogen goed de kost, het is de moeite waard.

Wat kun je nog meer doen in Peguera?

Je kunt vanuit Peguera onvergetelijke boottochten en catamaran cruises maken. Ga mee op een tocht van 5 uur naar Dragonera Island, een klein onbewoond eiland voor de westkust van Mallorca.

Dragonera Island is een natuurreservaat met eeuwenoude Romeinse ruïnes en een klein museum. Romantici halen hun hart op tijdens een cruise waarbij je ontspannen achterover leunt en geniet van een zacht schommelende zee terwijl je de zon ziet ondergaan in de schitterende blauwe zee.

Hou je van waterparken met stijle glijbanen, waterversnellingen en mogelijkheden voor eventuele kinderen? Het Western Waterpark in Magaluf kun je eenvoudig en snel met de bus of huurauto bereiken. Je hebt er samen of met het hele gezin een dag lang enorme waterpret.

Peguera is een familievriendelijke bestemming op het Spaanse eiland Mallorca waar voor ieder wat wils te zien en te doen is.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!