Auto huren op Mallorca

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Auto huren op Mallorca

Een eigen auto op Mallorca is de perfecte manier om het eiland te verkennen en te ontdekken. Wat is er dus makkelijker om een auto te huren? Gelukkig springen de autoverhuurders daar goed op in want het aanbod aan huur auto’s is enorm. In het hoogseizoen rijden er op het eiland ruim 25.000 huur auto’s in allerlei klasses rond.

Let bij het huren van een auto goed op de kleine lettertjes

Let bij het huren van een auto goed op de kleine lettertjes, huur je bij de grote autoverhuurders zoals Sixt, Hertz of Avis dan kun je de auto al vooraf in Nederland boeken en weet je bijna zeker dat het allemaal goed in orde is. Goedkoper huren kan ook, dan moet je zoeken bij de locale verhuurders, let echter op dat het vaak voorkomt dat de auto’s van vreemde uitzonderingsregels kennen op de verzekering. Alles navragen is hier het advies.

Je kunt je huurauto op Mallorca ook via Sunnycars regelen, dit is een autohuur vergelijker waarbij kwaliteit en service met hoofdletters geschreven wordt. Hier geen gemene regels en bij Sunnycars kun je het eigen risico tot een minimum beperken.

Nog een voordeel van Sunnycars is dat men gewoon Nederlands spreekt. Dus in het geval van problemen kun je gewoon de Nederlandse klantenservice bellen. Meer informatie over Sunnycars.

Auto huren op Mallorca

Een goede huurauto vinden op Mallorca kan je aardig wat kopzorgen geven. Ik boek daarom alleen nog maar een huurauto bij Sunnycars.

✓ Nederlandse klantenservice
✓ De laagste prijs
✓ Geen eigen risico
✓ Huren zonder creditcard

Kosten van een huurauto op Mallorca

In het hoogseizoen (wat loopt van midden mei tot eind september) krijg je een kleine huurauto (Twingo, Polo, Corsa) mee voor een bedrag tussen de € 18,- en € 25,- per dag bij een huurperiode van minimaal 3 dagen. Buiten het hoogseizoen kan men de auto voor minder dan € 15,- per dag meekrijgen. Deze prijzen zijn exclusief de afkoop van het eigen risico en eventuele extra verzekeringen zoals banden, onderkant van de auto en inzittenden.

Kilometers zijn ongelimiteerd bij de meeste verhuurders, en bij de huur langer dan 3 dagen daalt de prijs per dag aanzienlijk.

Het is gebruikelijk dat bij de huur van een auto een kleine borg wordt betaald. Dit gaat het snelst en makkelijkst met een Credit Card. Beschik je niet over een Creditcard dan kun je het eigen risico vaak afkopen en het eventuele restant met je gewone bankpas pinnen. De borg krijg je bij het inleveren van de auto weer terug.

Let goed op de trucjes van autoverhuurders

onze ervaringen met autoverhuurders zijn erg wisselend. Het is dan ook lastig om een goede aan te wijzen, wat de ene keer als zeer goed werd ervaren was een paar maanden later absoluut niet noemenswaardig. We zijn nu wel op de hoogte van de meest uitgehaalde trucjes van de verhuurders.

  • Brandstof 1: je krijgt tegenwoordig geen auto meer welke volledig is volgetankt, dat betekent dat je dus ook geen volgetankte auto hoeft in te leveren aan het einde van je huur periode. Let er op dat dit goed is ingevuld op de huur overeenkomst. Reken ook voor jezelf uit of het loont, een volle tank benzine is in Spanje niet duur. (prijs brandstof is in vergelijking met Nederland ongeveer 30% goedkoper) Voor de volle tank optie rekenen de huurbedrijven bedragen tussen de 60 a 90 euro)
  • Brandstof 2: Bestel nooit een auto met een volle tank, de kosten zijn erg hoog in vergelijking met de benzine stations op het eiland.
  • Schade 1: bekijk de auto ook met een volledige verzekering tegen schade goed op zichtbare deuken en krassen. Bekijk ook even of het reserve wiel nog in orde is. Maak desnoods foto’s of nog beter een goede film met je mobiel van de auto.
  • Schade 2: schade aan de voorruit en ramen is vaak uitgesloten van de verzekering, check dus voor dat je vertrekt of er geen sterretjes, scheuren of putjes in je voorruit zitten.
  • Rare geluiden: Mocht je bij het wegrijden al rare geluiden horen of merken dat iets niet functioneert zoals het zou moeten functioneren reclameer dan gelijk. Een auto vervangen op een vakantie adres kost je al snel een halve vakantiedag.
  • Een schone auto mee, betekent ook een schone auto terug. De kosten voor het schoonmaken zijn vaak niet in verhouding. Dus is je auto tijdens je vakantie vies geworden rij dan even langs een waxbox of wasstraat. Voor een paar eurootjes is de huur auto weer spik en span, autoverhuurbedrijven rekenen gemakkelijk € 50,- voor een rondje door de wasstraat. Welke van je credit card borg wordt afgeboekt. Achteraf reclameren zodra je weer in Nederland bent maakt het een stuk lastiger.
  • Boek je vooraf in Nederland? Zorg er dan voor dat je de huurovereenkomst op papier bij je hebt, en markeer de geboekte extra’s. Laat je niet overhalen door extra verzekeringen te boeken zonder de inhoud van de dekking te bestuderen.

Let op! de verhuurders maken dankbaar gebruik van de lange wachtrijen bij de afhaalbalies om je snel even iets extra’s te laten boeken. De meeste verhuurders hebben een website en daarop staan alle verzekeringen vermeld. De prijzen zijn tegenwoordig erg concurrerend ten opzichte van de online aanbieders.

  • Borg: neem je geen extra verzekeringen dan neemt de verhuurder vaak een extra borg op je creditcard. Dit bedrag is afhankelijk van het eigen risico.
  • Commissie: Boek je via een website of een zogenaamde carbroker dan betaald de verhuurder een percentage van het huurbedrag aan de tussenpersoon. Deze commissies kunnen behoorlijk oplopen en zetten het bekende “mes op de keel” bij de verhuurders, want diegene die het meest betaald krijgt de meeste klanten. Deze commissie moet uit de lengte of breedte komen. Veel verhuurders geven klanten die via een broker komen een oudere auto mee of doen lastig bij schade.

Wij hebben op dit moment erg goede ervaringen met Sunnycars, Deze bemiddelaar op Mallorca levert nieuwe auto’s met een uitstekende dekking af. De prijzen zijn meer dan concurrerend dan de overige aanbieders zonder vreemde uitzonderingen of dure extra’s. Bovendien kun je de Nederlandse klantenservice makkelijk bereiken in geval van problemen.

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.