Fietsen op Mallorca

GMallora-uitzichtek op fietsen? Dan is Mallorca jou bestemming, of je nu komt om te mountainbiken, je racefiets meeneemt of gewoon ontspannen op de fiets het eiland wilt bekijken. Mallorca heeft voor iedereen wel wat, sterker nog de populariteit als fietsbestemming is al jaren stijgende en dat is natuurlijk niet voor niets.

Fietsseizoen

Fietsen in de brandende zon is geen fun, dus het is verstandig om de hete zomer maanden te mijden voor een fietsvakantie op Majorca.  De winter en de lente zijn dus de uitgesproken seizoenen om lekker te fietsen. Wees niet verbaasd als je in eens oog in oog staat met een professioneel team want Mallorca is een uitgesproken oefengebied voor de pro’s welke zich voorbereiden op het wielrenseizoen.

Kom je toch in de zomermaanden, dan is het verstandig om tijdens de Siësta uren verkoeling te zoeken, want het kan echt goed heet worden op het eiland.

Veiligheid

De inwoners van Mallorca zijn gewend aan de vele fietsers op het eiland en houden er dan ook veel rekening mee, door genoeg afstand te nemen en in te halen waar het kan Er wordt ook wel een beetje op begrip gerekend ga dus niet naast elkaar fietsen op smalle wegen en door de steden en dorpen. Pas je snelheid net als de automobilisten ook aan op de omgeving en race niet langs drukke stranden. toeristen met een huurauto moeten vaak nog even wennen aan de situatie en de omgang met fietsers.

Fiets routes

Het eiland kent veel fietsroutes van dagtochten tot meerdaagse tochten waarbij je fietst van accommodatie naar accommodatie.  Er zijn zelfs speciale fietshotels op Mallorca waar rekening wordt gehouden met fietsers, er zijn bevoordeeld afsluitbare fietsenstallingen, voorzieningen voor reparatie en sommige hotels bieden zelfs een bagageservice aan.

Fietsvakantie op Mallorca

De ware belevenis van het fietsen op Mallorca kan ook op georganiseerde basis, er zijn diverse reisorganisaties welke speciale arrangementen aanbieden op Mallorca.  Vaak inclusief fietsenhuur.  Naast begeleiding worden vaak ook hotels, bagagevervoer en de vlucht naar Mallorca voor je geregeld.

enkele aanbieders van fietsvakanties op Mallorca zijn:

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
[et_pb_shop type=”product_category” posts_number=”4″ include_categories=”1009″ orderby=”menu_order” _builder_version=”3.0.106″ price_font=”|300|on||||||”][/et_pb_shop]