Op slechts 15 minuten van de Luchthaven van Palma de Mallorca ligt de badplaats El Arenal, De plaats ligt praktisch tegen de Playa de Palma aan wat weer strak tegen Palma aangebouwd is.   S’Arenal zoals het op zijn spaant geschreven wordt staat synoniem aan betontoerisme, appartementen-hotels, en hotels variërend van de laagste klasse tot top niveau vindt je langs de strandboulevard schouder aan schouder. Afgewisseld met feestpaleizen en cafes met ieder een landen thema, van typische Engelse pub, (vanzelfsprekend met Guinessbier van de Tap) tot de Nederlands bar met dito muziek en natuurlijk Nederlandse kroketten en frikandellen.

Het strand

Misschien wel het grootste voordeel van S’Arenal, het strand is namelijk ruim bemeten, en super schoon. De azuurblauwe zee is uitnodigend en de diverse palmbomen aan de boulevard zorgen voor een beetje schaduw en de tropische uitstraling. Het strand loopt geleidelijk af waardoor je tot ver het water in kunt lopen. Vanzelfsprekend zijn de diverse watersport mogelijkheden zoals zeilen, waterfietsen, parasailing en banaan varen aanwezig. Vooral in de zomermaanden tijdens het hoogseizoen kan het erg druk zijn op het strand, op tijd komen is dus aanbevolen. Op het strand worden bedjes met een parasol verhuurd.

Hotels en accommodatie

Het lijkt erop dat S’Arenal zijn hoogtijdagen al ver achter zich heeft gelaten, de gebouwen verkeren vaak in een slechte staat van onderhoud en lijken al jaren niet te zijn gerenoveerd. De kwaliteit van de hotels is wisselend, wat de ene week goed kan zijn wordt een week later zeer slecht beoordeeld. De hotels in S’Arenal maken vaak deel uit van een pakketaanbieding.

Wat is er te doen in S’Arenal

Naast het al eerder genoemde strand, en de strandactiviteiten is er verder weinig te doen in S’Arenal. Voor andere activiteiten wordt al snel uitgeweken naar de steden en bezienswaardigheden buiten El Arenal.  Op korte afstand van El Arenal liggen de volgende attracties en bezienswaardigheden:

Palma Aquarium

Één van de mooiste aquariums van Europa,  normaal gesproken zijn dit soort attracties saai  maar dit zee aquarium is anders.

Aqualand Waterpark

Éen van de grootste waterpretparken ter wereld, neem je handdoek mee, pak je badkleding, slippers aan en je bent klaar voor een dag vol waterpret.  Tientallen waterglijbanen en stroomversnellingen en natuurlijk zwembaden om even te ontspannen.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!