Op slechts 15 minuten van de Luchthaven van Palma de Mallorca ligt de badplaats El Arenal, De plaats ligt praktisch tegen de Playa de Palma aan wat weer strak tegen Palma aangebouwd is.   S’Arenal zoals het op zijn spaant geschreven wordt staat synoniem aan betontoerisme, appartementen-hotels, en hotels variërend van de laagste klasse tot top niveau vindt je langs de strandboulevard schouder aan schouder. Afgewisseld met feestpaleizen en cafes met ieder een landen thema, van typische Engelse pub, (vanzelfsprekend met Guinessbier van de Tap) tot de Nederlands bar met dito muziek en natuurlijk Nederlandse kroketten en frikandellen.

Het strand

Strand El Arenal MallorcaMisschien wel het grootste voordeel van S’Arenal, het strand is namelijk ruim bemeten, en super schoon. De azuurblauwe zee is uitnodigend en de diverse palmbomen aan de boulevard zorgen voor een beetje schaduw en de tropische uitstraling.

Het strand loopt geleidelijk af waardoor je tot ver het water in kunt lopen. Vanzelfsprekend zijn de diverse watersport mogelijkheden zoals zeilen, waterfietsen, parasailing en banaan varen aanwezig. Vooral in de zomermaanden tijdens het hoogseizoen kan het erg druk zijn op het strand, op tijd komen is dus aanbevolen. Op het strand worden bedjes met een parasol verhuurd.

Hotels en accommodatie

De laatste jaren zijn er miljoenen geïnvesteerd om de hotels in S’Arenal weer mooi en happening te maken. De hotels aan de boulevard zijn hip, schoon en voorzien van alle moderne gemakken. Denk aan mooi aangelegde tuinen en zwembaden met luxe bars en dito restaurants.  De kamers zijn voorzien van moderne inrichting, schoon sanitair en goede bedden. Voordat je boekt kan het geen kwaad om even de reviews te lezen van de diverse hotels in de stad. Er zijn een aantal hotels welke nog op het lijstje staan om te renoveren.

Wat is er te doen in S’Arenal

Naast het al eerder genoemde strand, en de strandactiviteiten is er verder weinig te doen in S’Arenal. Voor andere activiteiten wordt al snel uitgeweken naar de steden en bezienswaardigheden buiten El Arenal.  Op korte afstand van El Arenal liggen de volgende attracties en bezienswaardigheden:

Palma Aquarium

Één van de mooiste aquariums van Europa,  normaal gesproken zijn dit soort attracties saai  maar dit zee aquarium is anders. Je ziet hier veel vissen uit de omgeving van Mallorca. In totaal heeft het dierenpark meer dan 8.000 dieren  en is er een prachtig stuk koraal nagemaakt.  Ook zijn er haaien en kun je deze van dichtbij zien.  website: www.palmaaquarium.com

Aqualand Waterpark

Éen van de grootste waterpretparken ter wereld, neem je handdoek mee, pak je badkleding, slippers aan en je bent klaar voor een dag vol waterpret.  Tientallen waterglijbanen en stroomversnellingen en natuurlijk zwembaden om even te ontspannen.

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!