Cala d'Or De Gouden baaien van Mallorca

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Cala d’Or – De stranden van de Gouden baai

Cala d'or mooie maar drukke strandenCala d’Or kent vijf stranden welke alle vijf eigenlijk erg klein zijn en met klein bedoelen we echt KLEIN! het grootste strand in Cala d’Or is namelijk maar 40 meter breed, gelukkig wel ruim 100 meter lang – de andere vier stranden zijn kleiner. Dat betekent gelukkig niet dat er nooit plek is. tenzij je in de hoogseizoen maanden komt dan loont het zich om vroeg naar het strand te gaan.

Beschik je over een eigen auto of ander vervoer (bijv. een boot) dan loont het zich om richting het Mondrago Natural Park te gaan. De stranden S’aramador en Mondrago zijn allebei prachtig en hebben genoeg voorzieningen. Ben je niet bang om een stukje te lopen een wat wildere zee? Reis dan naar Cala Varques. Het rustigste strand aan de oostkust, mede door zijn wat ongunstige ligging en de wandeling van minimaal 15 minuten om op het strand te komen en het gebrek aan voorzieningen.

[toc]

Veel zon

Stranden, stranden en nog eens stranden

Cala d’Or heeft dankzij haar ligging in het oosten van Mallorca weinig last van de onstuimige weersinvloeden veroorzaakt door de Tramuntana. Zongarantie dus! hier schijnt altijd de zon. Bij een verkeerde wind kan het wel voorkomen dat de stranden last krijgen van vervelende kwallen. Let dus goed op en ga dan niet in het water, hiermee voorkom je een pijnlijke avond.

De Beste hotels in Cala d’Or

1. Aparthotel Club Martha ⭐⭐⭐⭐
2. Aparthotel Esmeralda Park ⭐⭐⭐⭐
3. Cala d’Or Playa ⭐⭐⭐
4. Inturotel Cala Azul Park ⭐⭐⭐
5. Prinsotel Alba ⭐⭐⭐
6. Robinson Club Cala Serena ⭐⭐⭐⭐
7. TUI Blue Rocador ⭐⭐⭐⭐
8. Melia Cala d’Or Boutique hotel ⭐⭐⭐⭐⭐

Hotels in Cala d'Or

Hotels in cala d'or

Het aanbod hotels en resorts is gigantisch. Gelukkig zijn alle hotels mooi gebouwd en zul in je Cala d’Or geen megaflats met hotelkamers aantreffen. Veel van de Spaanse hotel aanbieders hebben een complex in Cala d’Or zoals Inturotel en Melia. De meeste hotels bieden het complete pakket met faciliteiten zoals diverse zwembaden, en een entertainment programma voor zowel ouderen als kinderen. De Hotels in Cala d’Or maken vaak deel uit van een all-inclusive pakket van een bekende touroperator.

Wil je iets rustigers en een hotel of appartement in Cala d’Or met meer karakter? Boek dan een Finca ten westen van Cala d’Or. De kleine boutique hotels vindt je voornamelijk in het stadje Santanyi.

Eten in Cala d’Or

eten en drinken in cala d'or

Veel toerisme lokt ook veel hongerige magen. Cala d’Or dus keuze genoeg. Het centrum kent dan ook enorm veel bars, cafés en restaurants waar de nadruk wordt gelegd op de gasten uit England en Nederland. Echt Spaans eten met hoge kwaliteit doe je het beste bij de jachthaven. Daar vindt je meer dan genoeg upmarket restaurants met veel verse producten en natuurlijk een prachtig uitzicht over de haven van Cala d’Or.

Activiteiten in Cala d’Or

toeristentrein Cala d'or

Diverse bedrijven in Cala d’Or bieden boottochten aan, (van een hele tot halve dag) waarbij men langs de diverse stranden vaart en op diverse momenten even stilligt om te zwemmen of te snorkelen. De meeste boottochten worden via het toeristenbureau aangeboden of via flyers bij de jachthaven. informeer goed naar de prijzen en familiekortingen.

Een eigen bootje huren kan ook, er zijn veel stranden alleen via een het water bereikbaar, hiermee kom je op de meest mooie stranden terecht. Duiken en snorkelen zijn ook populair langs de kust van Cala d’Or en de rest van de oostkust.

Een markt bezoeken kan ook en geeft je de kans om leuke souvenirs voor een aantrekkelijke prijs mee te nemen. Natuurlijk wordt er op de markten ook veel fruit, groente en vlees aangeboden. De leukste markten vindt je bijvoorbeeld in Santanyi (woensdag en zaterdag) en Felantix (zondag)

Bij de hotels en accommodaties in het stadje zijn vaak ook speciale voorzieningen aanwezig, zoals een minigolfbaan en natuurlijk ontbreken zwembaden zeker niet.  Wie er een dagje tussenuit wil kan op diverse plekken in Cala d’Or een fiets huren. Je kunt ook met het speciale treintje een ronde maken door het kustdorp.

Fjord achtige baaien met prachtige stranden

Stranden buiten Cala D'or

Dat klinkt een beetje Scandinavisch, de baaien rondom Cala d’Or hebben wel wat weg van de fjorden. Cala Serrena, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, zijn makkelijk per voet, per fiets of met het minitreintje bereikbaar. De stranden in Cala d’Or zijn echter wel vol gezet met ligbedden en het aantal hotelbedden in het dorp maakt het dat de stranden vaak overvol zijn.

Door de ligging aan de oostkust heeft Cala d’Or de mooiste stranden en vaak het beste weer van Mallorca. De blauw-groene zee in combinatie met het super zachte witte zand en de naaldbossen op de achtergrond maken de stranden en baaien op Cala d’Or meer dan pittoresk.

Een stukje buiten de dorpskern ligt de jachthaven van Cala d’Or, leuk om eens de vele superjachten te bewonderen en natuurlijk kun je aan de havenboulevard lekker eten.

Vakantie Mallorca

Vakantie Cala d'or met TUI

Aanbieding cala dor

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

Sunweb

Met sunweb zoek je altijd de zon op, en die zon schijnt zeker in het prachtige Cala d’or. Met de scherpe aanbiedingen van Sunweb ga je super voordelig op vakantie naar Cala d’or.Sunweb Cala d'or aanbiedingen