Corona update: Hoe zit het met de stranden in Mallorca

Wat gaat er veranderen op de stranden in Mallorca

Minder ligbedden, zonneschermen en meer afstand tussen de ligbedjes, geen shuttlebussen tussen hotels en het strand en wat kun je allemaal nog meer verwachten op de stranden van Mallorca.

Dat de zomer- en strandseizoen er dit jaar anders uitziet dan voorgaande jaren zal geen verassing meer zijn. Hoe we toch kunnen genieten van een heerlijke strandvakantie op Mallorca gaan we hier proberen uit te leggen.

Bezoek aan het strand is weer toegestaan

Om de uitbreiding van de pandemie te voorkomen zijn er noodwetten van kracht in geheel Spanje. Deze noodwetten geven gemeenten de mogelijkheid om stranden, bezienswaardigheden en drukke gebieden tijdelijk af te sluiten.

Het badden en een strandbezoek is in principe sinds 26 mei weer toegestaan. Onder de voorwaarde dat tussen de personen minimaal 2 meter afstand gehouden kan worden (uitgezonderd personen uit het zelfde gezin. Om het te vergemakkelijken houden de instanties 4 vierkante meter per persoon aan.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een systeem zodat je op je mobiele telefoon kunt zien waar nog plek is. Zodra deze website bekend is delen we deze natuurlijk als eerste op onze website.

Alcúdia

In het noorden van Mallorca op het strand van Alcudia staan de ligbedjes al klaar om opgezet te worden. Alleen dit jaar is dat slechts 25% van het aantal ligbedden wat normaal op het strand staat. Zoals het er nu naar uit ziet worden de bedjes op 8 juni (het einde van de derde fase van de maatregelen om de uitbreiding van het virus te voorkomen) opgezet. In aantallen zijn het slechts 1.050 bedden (normaal 4.100) en 530 zonneschermen (normaal zijn dat er ruim 1.800).

De afstand tussen de zonneschermen en de ligbedden wordt groter dan normaal. Tevens zullen de openbare douches op de stranden gesloten blijven. De toiletten gaan wel open.

Andratx

Oei hier gaat het nog niet helemaal volgens plan, het strand is op dit moment nog helemaal niet klaar om strandganger en toeristen te ontvangen. De gemeente Andratx maakt namelijk een beetje ruzie met diegene die verantwoordelijk is om het strand schoon te houden. Op dit moment is dat namelijk niet het geval en waarschijnlijk is dit bedrijf ook niet op tijd voor het einde van fase drie klaar.

Calvia

Vanaf 1 juni zijn er op de stranden van Calvia 41 medewerkers van de reddingsbrigade actief. Zij bewaken het strand dagelijks van 10 tot 18 uur en ondersteunen de politie bij het controleren of de strandgangers zich aan de voorschriften houden. Zodra een strand te vol raakt wordt het door de reddingsbridage en de politie gesloten. Dat gebeurde de afgelopen weken al een paar keer volgens de locale krant.

Muro

Playa de Muro

De gemeente Muro rekent met 40% minder gasten op het strand. Ondanks dat het strand bijna 5 kilometer lang is worden er 50% minder zonneschermen en ligbedden geplaatst. Verder worden er houten palen op het strand geplaatst om je te helpen herinneren dat je afstand moet houden.

Ook op de stranden rondom Muro houden de medewerkers van de reddingsbrigade toezicht op het naleven van de regels en mocht het te druk worden zal het strand worden gesloten.

Santanyí

Op dit moment zijn de stranden van Santanyí geopend alleen de gemeente heeft de parkeerplaatsen gesloten voor niet-inwoners. Deze kunnen parkeren op de parkeerplaatsen bij Cala Llombards, vandaar is het ruim 1,5 kilometer lopen naar het strand. Parkeren is daar overigens gratis,

Met deze in mijn optiek zeer onvriendelijke maatregel probeert de burgemeester van het dorp te voorkomen dat de stranden overvol raken,

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minutes van D-reizen naar Mallorca

Zoek je de beste lastminutes naar Mallorca? Kijk dan eens bij D-Reizen. Iedere week de beste last-minutes naar de zon.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!