Treintje van Sóller gaat weer rijden vanaf 1 juli

  1. Home
  2. nieuws
  3. Treintje van Sóller rijdt vanaf 1 juli weer

Treintje van Sóller rijdt vanaf 1 juli weer

Het is één van de belangrijkste en leukste toeristische bezienswaardigheden op Mallorca. De Rode Blits of te wel de Train de Sóller gaat vanaf 1 juli weer rijden tussen Palma de Mallorca en Sóller. Tegelijkertijd gaan ook de trams in Sóller weer rijden. Tussen het fruitstadje en de prachtige en vooral gezellige haven van Port de Sóller.

Treinverkeer stilgelegd

Tijdens de uitbraak van de pandemie werd het trein- en tramverkeer op last van de overheid stilgezet. Personeel werd naar huis gestuurd op basis van arbeidstijdverkorting en gelukkig komt nu aan deze situatie een einde.

De komende dagen staan in het teken van onderhoud en reparaties aan de treinen en trams zodat er storingsvrij gependeld kan worden tussen de beide steden. Aangezien er beduidend minder toeristen naar Mallorca komen is de verwachting dat de dienstregeling zal worden aangepast.

Goed nieuws voor de gastronomie

Dat de trein weer gaat tijden is een goed teken voor de gastronomen en hoteliers in Söller zij zijn net als vele anderen op Mallorca bijzonder afhankelijk van de toeristen op het eiland en hopen dat ze toch nog een beetje kunnen profiteren van het toeristen seizoen.

Hygiëne-maatregelen

Het is nog onbekend hoe men zich de aan de hygiene maatregelen in de trein gaat houden. Dat er ontsmettingsmiddelen beschikbaar zijn ligt voor de hand.

Mallorca maakt zich langzaam klaar voor het openen van de grenzen met Spanje op 1 juli. Afgelopen week vertrok een vlucht met test-toeristen uit Duitsland om te kijken of de genomen maatregelen om de uitbreiding van de pandemie te voorkomen aanslaan bij de gasten en het gewenste effect hebben.

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minutes van D-reizen naar Mallorca

Zoek je de beste lastminutes naar Mallorca? Kijk dan eens bij D-Reizen. Iedere week de beste last-minutes naar de zon.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!