Wie Mallorca makkelijk wil ontdekken is toch al snel aangewezen op een huurauto, de eigen auto meenemen is vaak een kostbare aangelegenheid als je de lange reis en de overtocht met de veerboot meetelt. Bovendien is het huren van een auto op Mallorca erg voordelig en makkelijk van te voren te regelen.

Helaas zijn er echter een paar autoverhuurders met andere bedoelingen, een fijne vakantie krijgt na afloop al snel een bittere nasmaak en dat vaak pas bij thuiskomst als blijkt dat de borg niet is teruggestort op de Credit Card of dat er extra kosten in rekening zijn gebracht.

Goedkoop is duurkoop

huurauto afzetterijBlijf altijd helder denken bij het boeken van een auto, kun je een nieuwe auto echt voor maar 4 euro per dag huren? Kun je daar zelf de auto thuis überhaupt voor laten rijden? Denk dan aan verzekering, wegenbelasting, en het onderhoud. Nee, dat kan niet. dus waarom zou de verhuurder dat wel kunnen? Dat kan de verhuurder namelijk ook niet, hij probeert namelijk met allerlei rare trucjes de nodige euro’s uit je zak te kloppen, zoals een verhoogd eigen risico. Wat je vervolgens mag afkopen voor een x bedrag per dag. Ook benzine trucjes zijn populair. je krijgt de auto met een volle tank, en mag de auto met een lege tank inleveren, hiervoor worden dan kosten in rekening gebracht, dat lijkt in eerste instantie voordelig maar is het niet. Benzine en Diesel zijn op Mallorca verhoudingsgewijs goedkoper dan in Nederland. De tank van een middenklasse auto is niet heel erg groot dus voilà hier heeft de verhuurder weer een extraatje verdiend.

Bekend is beter?

Nee, niet altijd, op de luchthaven van Mallorca vind je alle grote verhuurders, maar deze zijn niet altijd de beste. zoek bij het boeken van een auto ook op de reviews van de verhuurders. Zo filter je al een heleboel onzin uit. De grote verhuurders zijn vaak ook aardig aan de prijs en dat is op Mallorca echt niet nodig.

huur niet op de luchthaven

Een aantal verhuurders heeft geen balie op de luchthaven maar een kantoortje op een industrie terrein in de buurt van de luchthaven, de balies op de luchthavens zijn erg duur om te huren net als de parkeerplekken voor alle huurauto’s in de buurt. Veel verhuurders van auto’s wijken dus uit naar een industrieterrein. Wat een kostenbesparing is en wat je indirect ziet in een lagere huurprijs.

Neem altijd een verzekering

Het is wat duurder, maar een ongeluk op Mallorca zit vaak in een klein hoekje, de wegen zijn vooral in de dorpen een stuk smaller dan in Nederland en de Spanjaarden zelf nemen het niet zo nauw met de verkeersregels en de auto van een ander. Zo voorkom je dure verassingen bij thuiskomst.

Neem de tijd om de auto goed te controleren

Vraag de controle lijst van je verhuurder en check alles, krasjes, deuken, maar ook sterretjes in de ruiten. controleer ook je reservewiel. en loop een rondje om de auto. Bij het wegrijden controleer je of de remmen goed functioneren zonder rare geluiden en last but not least. Klinkt de auto anders dan gewend direct terug en een andere auto vragen. Dat voorkomt een hoop ellende op je vakantie. een auto omruilen bij het hotel kan wel eens een dag of wat duren.

Met deze tips moet het huren van een auto probleemloos gaan! en sta je aan het eind van je vakantie niet voor verassingen.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!