Stranden op Mallorca

Stranden op Mallorca

Meer dan 80 stranden, op 63 van deze stranden wappert de blauwe vlag – het keurmerk voor schone, veilige en mooie standen – met enige trots. De beste standen van Mallorca zijn te vinden aan de noord en noordoost zijde van het eiland.

Douches en overige sanitaire voorzieningen zijn op de grote stranden vaak aanwezig, verwacht hier geen super-de-luxe voorzieningen. Verder kan op een groot stand een restaurant of een bar niet ontbreken.  tijdens de zomermaanden hebben de meeste stranden een eigen reddingsdienst en dus toezicht binnen de met boeien aangegeven gebieden.

Familiestranden

De Familie stranden op Mallorca zijn vaak uitgerust met allerlei voorzieningen, vaak is het mogelijk om parasols te huren voor een beetje schaduw en ligbedjes.   Verder is een ‘chiringuito’ (strandbar/café) nooit ver weg. op veel stranden zijn ook eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig.

Bekende familiestranden zijn:

  1. Santa Ponsa
  2. Camp de Mar
  3. Cala Millor
  4. Playa de Alcudia
  5. Cala Molins

Bijzondere stranden

Kraakhelder water, een prachtige omgeving en een beetje uitdaging? Dan zijn de stranden van Cala Portals Vells en Cala Delá  iets voor je.  Es Trenc’s is er ook eentje om te bezoeken maar… het kan hier echt enorm druk zijn ondanks de lengte van ruim drie kilometer, daar krijg je wel het fijnste witte zand en kristalhelder water voor terug.

Naaktstranden

Topless zonnen is op Mallorca bijna overal geaccepteerd, naakt recreatie is echter niet op elk strand gewenst.  De beroemde naaktstranden zijn:

  1. Es Trenc (zuidkant)  -Populairst naaktstrand van Mallorca.
  2. Platia del Mago (zuidwest) – het eerste officiële naaktstrand van Mallorca, wel klein (slechts 20 meter breed) maar wel erg gezellig
  3. Cala Torta (noordoosten) – niet het meest populaire naaktstrand van Majorca
  4. Caló d’en Rafelino (oost) – klein strand, toch altijd heerlijk rustig, niet alleen naaktrecreatie.
  5. Es Pregons (zuid) – dit strand ligt naast Es Trenc,
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!