De mooiste stranden van Mallorca

 1. Home
 2. Stranden op Mallorca

Stranden op Mallorca

Meer dan 262 stranden, op 60 van deze stranden wappert de blauwe vlag – het keurmerk voor schone, veilige en mooie standen* – met enige trots. De beste stranden van Mallorca zijn te vinden aan de noord en noordoost zijde van het eiland.

Douches en overige sanitaire voorzieningen zijn op de grote stranden vaak aanwezig, verwacht hier geen super-de-luxe voorzieningen. Verder kan op een groot stand een restaurant of een bar niet ontbreken. Tijdens de zomermaanden hebben de meeste stranden een eigen reddingsdienst en dus toezicht binnen de met boeien aangegeven gebieden.

Familiestranden

De familie stranden op Mallorca zijn vaak uitgerust met allerlei voorzieningen, vaak is het mogelijk om parasols te huren voor een beetje schaduw en ligbedjes. Verder is een ‘chiringuito’ (strandbar/café) nooit ver weg. Op veel stranden zijn ook eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig. Bekende familiestranden zijn:

 1. Santa Ponsa
 2. Camp de Mar
 3. Cala Millor
 4. Playa de Alcúdia
 5. Cala Molins

Bijzondere stranden

Es trenc één van de mooiste stranden van Mallorca

Kraakhelder water, een prachtige omgeving en een beetje uitdaging? Dan zijn de stranden van Cala Portals Vells en Cala Delá iets voor je. Es Trenc is er ook eentje om te bezoeken maar… het kan hier echt enorm druk zijn ondanks de lengte van ruim drie kilometer, daar krijg je wel het fijnste witte zand en kristalhelder water voor terug.

Naaktstranden

strand portal Nous

Topless zonnen is op Mallorca bijna overal geaccepteerd, naakt recreatie is echter niet op elk strand gewenst. De beroemde naaktstranden zijn:

 1. Es Trenc (zuidkant) -Populairste naaktstrand van Mallorca.
 2. Platia del Mago (zuidwest) – het eerste officiële naaktstrand van Mallorca, wel klein (slechts 20 meter breed) maar wel erg gezellig
 3. Cala Torta (noordoosten) – niet het meest populaire naaktstrand van Majorca
 4. Caló d’en Rafelino (oost) – klein strand, toch altijd heerlijk rustig, niet alleen naaktrecreatie.
 5. Es Pregons (zuid) – dit strand ligt naast Es Trenc.
Al vanaf € 120 p.p.

Hotel Zafiro Cala Mesquida

Hotel ★ ★ ★ ★

De beste lastminutes naar Cala Mesquida

zoek je een lastminute aanbieding naar Cala Mesquida? Dan snel langs bij Prijsvrij.nl. Alle lastminutes inclusief vlucht vanaf Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of Keulen. 

Belvilla Finca's

Finca huren op Mallorca

je eigen villa met Zwembad

Huur je eigen Finca op Mallorca

Heb je wel een gedacht aan je eigen vakantiehuis huren op Mallorca? Goed idee, gewoon op je eigen gemak, je eigen keuken en je eigen terras. Vaak zijn de Finca’s ook voorzien van een prive zwembad. Bekijk gewoon het aanbod eens bij Bellvilla

Last Minute strandvakantie

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminute strandvakantie op Mallorca? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp.

 

autohuur Mallorca
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!