Het is razend populair om een vakantiewoning of appartement te huren bij een lokale inwoner van Mallorca, dat blijkt wel uit het aanbod van vakantiewoningen op de populaire bemiddelingswebsite voor vakantiewoningen  Airbnb,  het aanbod voor het vakantie eiland Mallorca stijgt over de meer dan 13.000 aanboden kamers, appartementen en vakantiewoningen.

Opvallend is dat de meeste nieuwe woningen niet in de bekende toeristen trekpleisters zoals Palma de Mallorca, El Arenal of Alcudia worden aangeboden maar in de wat afgelegener dorpen waar je Mallorca nog op een authentieke wijze kunt beleven.

Volgens de perswoordvoerder verantwoordelijk voor Mallorca is het dit voorjaar meer dan 83.000 keer gezocht op Airbnb naar een vakantie woning op Mallorca. dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Mallorca is voor de bookingsportal één van de belangrijkste Europese bestemmingen, dit jaar rekent Airbnb met een verdubbeling van het aantal overnachtingen op het eiland. De gasten welke via Airbnb boeken blijven gemiddeld 6,1 dagen op het op eiland.

Kritiek op homesharing

Air bnb op mallorcaAirbnb ligt in Spanje redelijk onder vuur omdat het aanbieden van een woning als vakantieverblijf zorgt voor duurdere woningen in de omgeving op de al krappe woning markt in de steden als Palma de Mallorca en Barcelona. Echter is Airbnb van mening dat men dit in de totale context moet plaatsen, slechts 0,7% van de toeristen op Mallorca boekt een appartement via de boekingswebsite voor homesharing.  Airbnb werkt sinds kort ook samen met de overheden om het verhuren van de woningen beter te reguleren en om de toeristenbelastingen welke vaak niet worden afgerekend met de verhuurder van de woning al vooraf bij de gasten te incasseren zoals in andere grote steden zoals Amsterdam en Berlijn.

Naast Airbnb is Wimdu ook een grote speler op de vakantiewoningen markt in Mallorca, waarbij de prijzen iets lager liggen en het aanbod vergelijkbaar is met dat van Airbnb.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!