Magaluf

Magaluf Mallorca

Magaluf mag zich scharen onder de meest populaire vakantie- en strandresorts van Europa. Het plaatsje is bijzonder populair onder Engelse teenagers tijdens het zomerse hoogseizoen, waarbij drankspelletjes, wet t-shirt verkiezingen en alles wat je als ouder niet meer wilt weten gebeurt. Buiten het hoogseizoen wordt het plaatsje vaak geboekt als onderdeel van een pakket reis door de grote reis-aanbieders.

prachtig strand

Het is niet voor niets dat Magaluf een typische strandbestemming is, het prachtige strand heeft het fijnste zand en het zeewater doet met haar kristalheldere uitstraling bijna Caribisch aan.  Magaluf als stad doet er alles aan om haar imago als goedkope vakantiebestemming te veranderen, sinds 1990 worden de eigenaren van de grote hotel ketens verzocht mee te werken met het opwaarderen van de boulevard en de kwaliteit en uitstraling van de plaats. Enkele hoogbouw hotels hebben recentelijk plaatsgemaakt voor het nieuwe aanzicht van de stad en de promenade is verder uitgebouwd en waar nodig gemoderniseerd.  Naast bouwtechnische aanpassingen probeert de gemeente Magaluf voor iedereen interessant te maken, zo worden er wandelingen met een gids georganiseerd en worden er tai-chi lessen gegeven op het prachtige strand.AOM-tui-magaluf

Het zachte gouden zand van het ruim 900 meter brede en zeer diepe strand biedt in principe plaats voor iedereen, mocht het alsnog te druk worden dan kun je eenvoudig uitwijken richting het strand van Palma Nova.

De Recentelijk gerenoveerde boulevard biedt genoeg bars, cafés en take-away restaurants. en natuurlijk mogen de verplichte souvenirsshops niet ontbreken.

Op het strand worden diverse watersporten aangeboden zoals jet ski, Bananarides, paragliding en waterfietsen.

Attracties en waterparken

Magaluf kent twee waterparken; Aqualand, is de grootste van de twee, veel stroomversnellingen, uitdagende glijbanen en zelfs een surfpool waarbij je op een kunstmatige gegeneerde golf kunt surfen.  Voor de allerkleinste is er een speciaal gebied met aangepaste waterdieptes en speelmogelijkheden.

Het Western Water park doet zijn naam eer aan. Dit waterpark is namelijk gethematiseerd in de stijl van het wilde westen. naast veel waterplezier is er een kleine kinderboerderij en worden er regelmatig shows gegeven met roofvogels.

Gek op snelheid en motoren? Dan mag een bezoek aan karting Magaluf niet ontbreken. Kinderen vanaf drie jaar kunnen al meedoen en kennismaken met snelheid en karten.

een avondje entertainment? bezoek dan de pirate adventure show, een show vol muziek, acrobatiek en lekker eten maken de avond af. er zijn twee uitvoeringen,  De dinnershow is perfect voor families met kinderen, de Reloaded uitvoering is echter de 18+ uitvoering en wordt later op de avond opgevoerd.

Nachtleven

Meer dan 100 bars, cafés en nachtclubs openen elke avond de deuren, voor een gezellig feestje. De meeste bars vindt je op de Punta Ballena beter bekend als “The Strip”.  Stappen is hier niet duurder dan in Nederland, de onderlinge concurrentie tussen de verschillende bars is groot. Let vooral goed op de 2=1 aanbiedingen bij de cocktails en de andere happy-hour aanbiedingen.  Alleen het toekijken naar het party-publiek is al een avondje waard.

Ben je in Magaluf om te clubben? Zorg dan dat je Magaluf club pass in je handen krijgt, daarmee krijg je toegang tot de vijf grootste nachtclubs in Magaluf.  Wat kun je verwachten? Schuimpartys, de laatste trend op dance en techno, en openingstijden tot een uurtje of zes in de ochtend.

De grootste en misschien wel de beste nachtclub is BCM Planet Dance, naast een agenda vol internationale DJ’s zoals Tiesto, David Gueta, en de overige creme-de-la-creme uit de dance scene maak je kennis met het modernste licht en geluid installaties. Naast de beroemde DJ’s moet je niet vreemd staan te kijken als je oog in oog staat met een andere celebrity.

Overnachten/Accommodatie in Magaluf

Hotels zijn er in Magaluf en omgeving in overvloed, net als in de andere resorts zoals El Arenal, en Playa de Mallorca zijn de pakketaanbieders oververtegenwoordigd en zijn de kolossen van de grote hotel ketens in de overhand.

Aangezien Magaluf zich vooral richt op de Engelse/Ierse en Scandinavische doelgroep zijn de hotels hier  ook op ingesteld.

Het loont zeker om voordat je boekt even rond te kijken op één van de hotel review websites, zoals Tripadvisor of Holidaycheck.