Colonia Sant Jordi

Colonia Sant Jordi

Colonia Sant Jordi ligt aan de zuidkant van Mallorca en is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een echte toeristenbadplaats. Het ligt tegen Port Campos aan op ongeveer 40 minuten rijden van de Luchthaven van Palma de Mallorca.

Colonia Sant Jordi

Nog steeds is de haven een belangrijk plek en inkomstenbron in deze plaats. Het winnen van zout in de naburige gebieden was een flinke bron van inkomsten tot de jaren ’50. Maar nog steeds, tijdens een festival in augustus wordt op de ambachtelijke manier van toen, zout gewonnen. Leuk om een keer mee te maken wanneer je in die periode op Mallorca bent.

Colonia Sant Jordi heeft prachtige stranden die wanneer je er een wandeling van 20 minuten naar de oostkant voor over hebt, steeds rustiger worden. Bijna geen mensen te bekennen. Een heerlijk gebied om de hele dag aan het strand door te brengen zonder een hele mensenmassa om je heen. Een ander bekend strand in de buurt van Colonia Sant Jordi is Platja Es Trenc.

Bezienswaardigheden

Es Trenc StrandBehalve de uitgestrekte en aantrekkelijke stranden heeft Sant Jordi nog meer te bieden. Zo heeft deze plaats een drietal festivals die door jong en oud bezocht kunnen worden. Op 23 april is er altijd een feest ter ere van de patroonheilige van Colonia Sant Jordi. Daarna volgt het festival waar de lente wordt gevierd op 1 mei. De Sant Bartomeu is ook een festival wat gevierd wordt op 24 augustus. Het eerste weekend van augustus wordt elk jaar het zomerfeest gevierd. Deze badplaats houdt dus wel van een feestje!

Iedere woensdag is er een gezellige markt in het centrum van Colonia Sant Jordi, vooral vers fruit, groente en souvenirs worden aangeboden.  In het nabijgelegen Campos is iedere donderdag en zaterdag een grote markt.

Activiteiten in Colonial Sant Jordi

Het BEST center in Colonial Saint Jordi is één van de meest complete sportparken op het eiland, het grote 50 meter zwembad wordt door veel nationale en internationale topsporters gezien als een perfect trainingskamp.  Het sportcentrum is ook het startpunt voor de jaarlijkse triatlon op het eiland.

AOM-tui-mallorca

Wie liever gaat wandelen is in Colonial Saint Jordi ook goed op zijn plek, de wandelingen langs de kust zijn stuk voor stuk de moeite waard.  Vooral de 12 kilometer lange wandeling naar de vuurtoren van Ses Salines geeft je een waanzinnig blik over de zee, de stranden en de baai.

Parque Nacional del Archiépilago de Cabrera

Deze verzameling eilandjes die ook tot de Balearen eilandengroep behoren, liggen ongeveer 10 kilometer varen vanaf Saint Jordi. Een van de mooiste parken van Spanje die in 1991 uitgeroepen werd tot Nationaal park. Dit gebied dat altijd nogal geïsoleerd is geweest heeft zijn natuur weten te behouden en is door de geschiedenis heen onveranderd gebleven. Prachtige natuur die een uitgebreide flora en fauna te bieden heeft. Elke dag gaan er bootexcursies naar dit gebied om de toeristen te laten genieten van het uitzicht en het natuurschoon.
Colonial Saint Jordi heeft in haar gezellige centrum met vele restaurantjes waar het heerlijk tapas eten is. Visrestaurantjes zijn in grote getale te vinden en na het zwemmen en snorkelen in de Middellandse zee is het heerlijk om hier een hapje te eten.
Het “El Coto” hotel is een van de beste hotels van Saint Jordi en organiseert wijnproeverijen. Zij hebben dan ook een uitgebreide selectie van 400 wijnen waar ze terecht zeer trots op zijn.
Het nachtleven in Colonial Saint Jordi speelt zich af in een aantal gerenommeerde top bars. Wil je echt gaan feesten en losgaan dan zul je naar het nabijgelegen Cala D’Or moeten.