Wat veranderd er op Mallorca in 2019

Ieder jaar weten miljoenen toeristen Mallorca te vinden. Veel bezoekers komen vaker en behoren tot de stamgasten op het eiland. Ieder jaar weer zijn er nieuwe regels op het eiland of andere zaken. Sommige positief, sommige negatief. Wijn zochten de belangrijkste wijzigingen voor 2019 voor je op.

 1. Minder toeristen in 2019

  Het wordt rustiger op Mallorca, de laatste jaren werden de records jaar op jaar gebroken. Mallorca werd en is nog steeds een razend populaire vakantie bestemming. voor 2019 verwachten de bekende touroperators echter 3% minder reizen te verkopen naar Mallorca. Dat komt voornamelijk dat andere vakantiebestemmingen dit jaar beter geboekt worden en Turkije als vakantie bestemming in 2019 een stuk populairder is dan de Spaanse eilanden.

 2. Meer fietsers op het eiland en in de steden

  Minder toeristen maar wel meer fietsers. Volgens de aanbieders van fietsvakanties komen in 2019 meer dan 250.000 fietsliefhebbers naar het eiland. Dat zijn er ruim 25% meer dan vorig jaar. Dat is natuurlijk voor automobilisten op het eiland nog beter opletten. Het zijn namelijk voornamelijk wielrenners die het eiland als een basis gebruiken voor de trainingen. Het is een zeer populaire basis geworden voor hoogte- en warmte trainingen. Bovendien is het klimaat in het voorjaar ideaal om lekker te fietsen op Mallorca.

 3. Minder plastic en andere troep

  Het eiland stikt ieder jaar in de bergen afval veroorzaakt door de vele toeristen. Het is de bedoeling dat je dit jaar geen plastic flessen met water meer in de hotels krijgt. In plaats van wegwerpflessen wordt leidingwater aangeboden. Ook de plastic tas gaat in de ban. Als alles volgens plan gaat krijg je dit jaar geen tasje meer in de supermarkt.

 4. Postzegels worden duurder

  Nog steeds een koopje in vergelijking met Nederland.Wie wel eens een brief of een ansichtkaart stuurt betaald in 2019 5 cent meer voor een postzegel. Dat betekend dat het versturen van een kaart  60 cent gaat kosten. Met andere woorden, stuur gerust een leuke kaart naar de thuisblijvers. 

 5. Openbaar vervoer wordt gratis voor kinderen

  Kinderen tot 12 jaar reizen in 2019 gratis met de geel-rode bussen, de Metro in Palma de Mallorca en met de trein op het eiland (behalve de trein naar Soller) Kinderen tot 16 jaar rijden vanaf nu in heel Palma gratis met het openbaar vervoer. Neem wel de legitimatie mee van de kids als je op pad gaat.

 6. Strengere regels voor Alcoholgebruik

  Het blijft het grootste probleem aan de Playa de Palma, toeristen die zich niet kunnen gedragen. Alcoholmisbruik en herrie-trappen is en blijft een aandachtspunt van de politie op Mallorca.  Vanaf 2019 mag er na 12 uur ‘s nachts geen alcohol mee worden verkocht vanuit de kiosken, ben je toch bezopen en kun je je niet gedragen kan er een boete worden opgelegd van 100 tot 3.000 euro. Er worden speciale zones ingericht waarbij de politie strenger en harder mag optreden. Lachgas, partyboten, en kroegentochten zijn in de zomermaanden verboden. 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!