Corona update: Mondkapje verplicht op Mallorca

Mallorca voert mondkapje in

Ga je naar Mallorca deze zomer? Vergeet dan niet om genoeg mondkapjes mee te nemen. Ondanks dat er op het eiland nog weinig besmettingen zijn geconstateerd volgt de regering van de Balearen toch het advies van de Spaanse overheid op om mondkapjes in openbare ruimtes verplicht te stellen vanaf 10 juli. De invoering van dit gebod om een mondkapje te dragen is een gevolg van de lakse houding van de inwoners en toeristen op het verzoek om genoeg afstand van elkaar te houden.

Mondkapje ja, maar niet overal

Mondkapje verplicht op Mallorcs

Een mondkapje dient je mond en neus volledig te bedekken, je dient een mondkapje alleen te dragen in de openbare ruimte dus op straat en naar je bestemming toe. Zodra je naar één van de stranden op Mallorca gaat of naar het zwembad is het dragen van een mondkapje niet meer nodig. Tenzij de veilige afstand niet gehouden kan worden.

Met deze extra maatregel hoopt de regering duidelijk te maken dat we nog niet klaar zijn met het Corona virus en dat we de dreiging van een eventuele tweede golf zeer serieus moeten nemen.

Vrijstellingen

De exacte details zijn nog niet vrijgegeven door de Balearische regering, de verwachting is echter dat diegene die op het strand aan het sporten zijn zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje. Kinderen, en Mensen met kortademigheid zijn ook vrijgesteld.

Pittige sancties

Wie zich niet aan de regels houdt kan een boete van ongeveer 100 euro verwachten. Toeristen en vakantiegangers mogen deze direct afrekenen. Dat is dus zonde van je vakantie geld.

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!