Wie al een op Mallorca is geweest is het direct met mij eens. Mallorca zou zo door kunnen als extra deelstaat van Duitsland. Duitsers zijn er overal en het eiland is grotendeel ook gericht op deze doelgroep. Nu niet gelijk denken laat Mallorca maar zitten dan, ik ga niet naast een Duitser op het strand liggen. Dat valt echt reuze mee. Duitsers zijn op het eiland om vakantie te vieren en erg laidback en stiekem is een Duits biertje bij de Bierköning voor een keertje best lekker. 

Bovendien kunnen we ook profiteren van de Duitsers, vooral de Nederlanders uit de grensstreek hebben een reusachtig aanbod van vakanties naar Mallorca. Praktisch iedere Duitse lowcost vliegmaatschappij heeft een dagelijkse verbinding naar Palma de Mallorca.

Duitse luchtvaartmaatschappijen

Eurowings (de nieuwe naam voor Germanwings) vliegt bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf, Keulen-Bonn, Bremen en Dortmund naar Palma de Malorca, een andere goede Duitse maatschappij is Air Berlin, zij gebruiken Palma zelfs als een draaischijf voor een groot deel van haar vluchten. Zij vertrekken dan weer niet uit Bremen maar wel weer vanaf de luchthaven Osnabruck/Münster, deze luchthaven is vooral vanuit het Oosten van Nederland snel bereikbaar en een goed alternatief voor bijvoorbeeld Schiphol.

Duitse reisbureaus

Boek je liever een pakketreis dan zijn de Duitse reisaanbieders ook een aanrader om te bekijken. De grote reisaanbieders zoals TUI en Neckermann hebben een vergelijkbaar aanbod, een Duits reisbureau met een goed aanbod aan reizen naar Mallorca is bijvoorbeeld Alltours. (veel van de reizen van Alltours zijn ook in Nederland te boeken) Sonnenklar is een aanbieder van lastminutes en vaak zitten er hele leuke Mallorca aanbiedingen tussen.

Is vertrekken van een Duitse luchthaven anders dan vanuit Nederland?

Eigenlijk niet, behalve de taal dan, parkeerplaatsen kun je van te voren boeken en de luchthavens van Düsseldorf, Osnabruck en Keulen bieden zelfs reserverings websites aan in het Nederlands.

Boeken vanuit Duitsland kan dus interessant zijn, helemaal als het hoogseizoen in Nederland losbarst.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!