Het weer in Maart op Mallorca

  1. Home
  2. Mallorca
  3. Het weer op Mallorca in maart

Het weer op Mallorca in Maart

De winter is nu echt voorbij, de temperaturen beginnen op een echte lente te lijken en de zon laat zich vaker zien. Dat is het weer op Mallorca in Maart in een notendop.

Het klinkt wat gek maar de meeste inwoners van Mallorca ontwaken in maart ook uit hun winterslaap. Het is namelijk een fijne periode voordat over twee maanden het hoogseizoen losbarst. Niet alleen de locals ontwaken ook de meeste planten en bloemen ontwaken en vanaf Maart begint alles weer te bloeien en veranderd het landschap in een prachtige groene deken.

Maart is natuurlijk nog niet perfect qua weer. De nachten zijn bijvoorbeeld nog koud. ( 14°C) maar in vergelijking met de rest van Europa zeer aangenaam.

Wat is het weer op Mallorca in Maart

Het is in maart warm genoeg om slechts met een dunne trui of vest het eiland te ontdekken. De meeste inwoners zijn dat trouwens niet met je eens en verkiezen toch voor een (winter)jas.

De kans op regen is er natuurlijk nog steeds, toch is het slechts de helft van wat er normaal gesproken in januari valt. Dus dat is ook wel prettig.

Neem voor ze zekerheid wel een regenjas en natuurlijk een lange broek mee. Een extra trui kan natuurlijk ook geen kwaad.

Gemiddelde temperaturen in maart op Mallorca

Het temperatuurrecord voor maart staat op 29°C, dat is alleen niet heel realistisch. De gemiddelde temperatuur ligt in maart rond de 17°C De gemiddelde temperatuur ligt aan het begin van de maand tussen de 9-10°C dat loopt natuurlijk lekker op, eind maart is dat gemiddelde namelijk al 12-14°C.

Het is over het algemeen bewolkt al laat de zon zich steeds vaker zien. vergeet je zonnebril dus niet mee te nemen.

Daglicht

De dagen worden steeds langer, begin maart komt de zon op om 7.30 (ongeveer) en gaat Rond 18.45 weer onder.

31 dagen later op 31 maart is de zonsondergang pas om 20.13 (dat kom ook door de overgang van winter- op zomertijd) 

Wat kun je zoal doen in maart op Mallorca

Zoals ik al zei gaat het eiland in maart langzaam weer open. Daarmee komen ook de evenementen weer op gang. Zoals diverse streetfood festivals en de Classic rally van Mallorca vindt in maart plaats.

Tevens is maart het begin van het wielerseizoen. De temperaturen zijn namelijk nog perfect om een ronde op de racefiets te maken. Mallorca wordt gedurende de maanden maart en april dan ook graag als trainingslocatie gebruikt door veel wielrenners.

Al vanaf € 210 p.p.

Hotel Zafiro Cala Mesquida

Hotel ★ ★ ★ ★

Top hotel aan het strand van Cala Mesquida

Hotel Zafiro in Cala Mesquida beschikt over appartementen en comfortabele studio’s. Dit hotel is geschikt voor jonge gezinnen en families. Er is in het hoogseizoen een leuk animatieteam aanwezig.  Een perfecte plek dus voor een heerlijk ontspannen zonvakantie op Mallorca.

Op nog geen 600 meter van het hotel ligt het mooie zandstrand van Cala Mesquida. 

Al vanaf € 120 p.p.

Last minutes Mallorca

Snel voordeel pakken

De beste lastminutes naar Cala Mesquida

zoek je een lastminute aanbieding naar Mallorca? Dan snel langs bij Prijsvrij.nl. Alle lastminutes inclusief vlucht vanaf Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of Keulen.

Belvilla Finca's

Finca huren op Mallorca

je eigen villa met Zwembad

Huur je eigen Finca op Mallorca

Heb je wel een gedacht aan je eigen vakantiehuis huren op Mallorca? Goed idee, gewoon op je eigen gemak, je eigen keuken en je eigen terras. Vaak zijn de Finca’s ook voorzien van een prive zwembad. Bekijk gewoon het aanbod eens bij Bellvilla

autohuur Mallorca
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!