Het weer in april op Mallorca

  1. Home
  2. Mallorca
  3. Het weer op Mallorca in april

Het weer op Mallorca in April

Laat de dikke winterjassen maar thuis, relax en geniet van de eerste warme zonnestralen op Mallorca. Vanaf april warmt het echt lekker op op het vakantie eiland in de Middellandse zee. April is dan wel niet de droogste maand van het jaar – een regelmatige bui kan soms wat roet in het eten gooien bij activiteiten maar de temperatuur en de zon maken dan veel goed aangezien het regelmatig warmer is dan 20°C.

Eindelijk lente

De temperaturen stijgen, de avonden worden merkbaar langer en het landschap veranderd in een paar weken in een oase van bloemen en bloesem. Met andere woorden Mallorca krijgt weer kleur. April is dan ook één van de beste maanden om de omschakeling van winter op zomer te beleven.

April is qua weer niet de meest betrouwbare maand. Je krijgt van mij twee garanties mee! Je krijgt veel zon en je krijgt de nodige regen over je heen. Het is één van de natste maanden van het jaar.

De temperaturen in april liggen op een perfect niveau voor buitensporten zoals fietsen en wandelen. April is dan ook de maand waarin veel fiets evenementen worden georganiseerd

Gemiddelde temperaturen in april op Mallorca

Gemiddeld ligt de temperatuur in April rond de grens van 14°C alleen stijgt deze al snel richting de 20°C. De warmste dag ooit in april gemeten lag op 29°C en de koudste dag … schrik niet lag op -1°.

De luchtvochtigheid is in April lager, dat zorgt voor een drogere en comfortabele lucht. zoals al gezegd ideaal dus voor buitensport activiteiten.

Daglicht

Tussen zonsopkomst en zonsondergang zit 13 uur, daarvan zie je zon op een onbewolkte dag ongeveer 8 uur.

De dagen worden steeds langer, begin april komt de zon op om 7.34 (ongeveer) en gaat Rond 20.13 weer onder.

30 dagen later op 30 april is de zonsopkomst al om 6.51 en zakt de zon weer weg rond 20.32. Dat betekend dat de terrasjes ook langer open blijven en dat het nog lekker aangenaam is om nog even te blijven zitten en te genieten van een glas wijn of een koud biertje.

Wat kun je zoal doen in april op Mallorca

De paasdagen vallen meestal in april, dat is een periode die men in Mallorca koestert. Niet alleen wordt je namelijk in april beloond met een lekker lente zonnetje ook de interessante locale festiviteiten rondom pasen zijn een bezoek waard. Vooral de paas processies zijn indrukwekkend.

In april worden ook grote evenementen gehouden zoals de Palma international Boat show en de Wine Fair in Pollenca. Eind april openen ook de meeste strandclubs weer haar deuren. Dat wordt meestal vrij uitbundig met bekende DJ’s gevierd.

Al vanaf € 120 p.p.

Last minutes Mallorca

Snel voordeel pakken

De beste lastminutes naar Cala Mesquida

zoek je een lastminute aanbieding naar Mallorca? Dan snel langs bij Prijsvrij.nl. Alle lastminutes inclusief vlucht vanaf Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of Keulen.

Belvilla Finca's

Finca huren op Mallorca

je eigen villa met Zwembad

Huur je eigen Finca op Mallorca

Heb je wel een gedacht aan je eigen vakantiehuis huren op Mallorca? Goed idee, gewoon op je eigen gemak, je eigen keuken en je eigen terras. Vaak zijn de Finca’s ook voorzien van een prive zwembad. Bekijk gewoon het aanbod eens bij Bellvilla

autohuur Mallorca
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!