Algemene info

Alles wat je moet weten voor je op vakantie gaat naar Mallorca, we hebben alle informatie over vliegtickets, je reisdocumenten en autohuur op een handig rijtje gezet. Tevens leggen we uit hoe je het beste een hotel kunt boeken op Mallorca en wat de alternatieven zijn voor een leuke slaapplaats.

 Reisdocumenten

Mallorca is een provincie van Spanje en Spanje is net als Nederland één van de landen die meedoet aan het Schengen verdrag, dat betekent dat inwoners van een Schengenland vrij mogen reizen tussen de verschillende Schengenlanden. Er is echter wel een voorwaarde, je dient namelijk te beschikken over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.  Niet alleen volwassenen dienen een reisdocument te hebben ook kinderen dienen een eigen legitimatie bewijs te hebben.

Rijbewijs

Wil je een auto of een scooter huren op Mallorca dan is een geldig rijbewijs noodzakelijk, naast deze basis voorwaarde kunnen autoverhuurders nog aanvullende eisen stellen zoals een minimum leeftijd of een minimum aantal jaren dat je in het bezit bent van een rijbewijs.  voor Mallorca is een internationaal Rijbewijs NIET verplicht.

Reisverzekering

Geneeskundige kosten, rechtsbijstand, je bagage; het zijn zomaar dingen die handig zijn om tijdens je vakantie extra te verzekeren, voor Mallorca is een Europa dekking voldoende.  Ga je duiken kijk dan goed in de voorwaarden van je reisverzekering of dit gedekt wordt.