Gratis draadloos internet op Mallorca, dat schreeuwen de lokale politici van  Palma de Mallorca al jaren van de daken van de stad. Eindelijk is het dan zover de stad begint nog voordat het echte hoogseizoen losbarst met het uitrollen van een bijna dekkend netwerk van Wifi zenders. Voor het uitrollen van dit netwerk verwacht men vier jaar nodig te hebben.

Hoe wat en waar

Gratis internet voor iedereen is natuurlijk een meer dan nobel streven,  maar in totaal moeten er meer dan 300 wifi punten worden geïnstalleerd op populaire punten in Palma de Mallorca. tot 2017 worden er op de Borne, de Avinguida d‘Antoni Maura, en beide havens zenders geinstalleerd. Vervolgens wordt het netwerk uitgebreid langs het volledige strand van de stad, het congrescentrum, de Rambla en Carrer Unió, Avinguda Jaume III, de Plaça d’Espanya en natuurlijk ontbreken het  Plaça Major het plein voor het raadhuis niet.

Hoe gebruikt men het internet in Palma

Het netwerk is zeer eenvoudig te gebruiken, met een smartphone of tablet kies je voor een Wlan netwerk Door de duidelijke herkenbare naam is het eenvoudig om te kiezen. Het surfen op hoge snelheid is verder kosteloos.  Het kan wel zijn dat bij het inloggen  wat reclame getoond wordt, persoonlijke gegevens zijn verder niet nodig om je aan te melden.

De snelheid van het internet is hoog genoeg om filmpjes te kijken of te streamen. Het downloaden van grote bestanden is echter niet mogelijk.  In totaal kunnen 20.000 gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van het gratis wifi netwerk in Palma.

Veiligheid

Net als in Nederland zijn openbare wifi netwerken niet veilig, gebruik het internet dan ook niet voor bank zaken en privacy gevoelige dingen. Let goed op de naam van het netwerk.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!