Meer dan een jaar wordt er al over gesproken, en vanaf het begin al door hoteliers en aanbieders van vakanties onder vuur genomen. Het scheelde niet veel of de verfoeide toeristenbelasting werd van tafel geveegd. Maar helaas, vanaf 1 juli betalen alle toeristen op Mallorca een bedrag tussen de 50 cent (Hostels en eenvoudige accommodaties) en 2 euro (5 sterren hotels) per persoon per overnachting. Tijdens de wintermaanden betaal je trouwens maar de helft. Voor kinderen tot 16 jaar is er ook nog een vrijstelling van toeristenbelasting.

Het geld wat met deze extra belasting wordt opgehaald wordt voor een groot deel gebruikt voor de bescherming van het milieu. Verder wil de regering een deel van de opbrengsten reserveren voor innovatieve oplossingen op het gebied van milieu. Hierbij valt te denken aan nieuwe zuiveringsinstallaties voor rioolwater, alternatieve energie zoals zonnestroom en windenergie. Verder wil de overheid sterk inzetten op waterbesparing.

Heb je al een vakantie geboekt naar Mallorca? Grote kans dat je de komende dagen een mail van je reisaanbieder ontvangt over de extra kosten welke gemaakt worden door de hotelaanbieders. Een grote Duitse Mallorca specialist gaat er vanuit dat de kosten direct in het hotel worden afgerekend.

Foto: Sait des Freu – Natuurlijke waterval.

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!