Corona update: Duitsland opent grenzen met Mallorca

[et_pb_dmb_breadcrumbs admin_label=”Breadcrumbs” _builder_version=”3.19.17″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”124046″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Duitsland opent grens met Mallorca

Hier wachten velen van ons al maanden op, de gedachten om weer een handdoek uit te rollen op het strand is toch wel iets waar zelf ik ondertussen wel behoefte aan heb. De Duitsers boffen maar, want sinds zondag 14 maart is Mallorca afgeschaald als risico gebied. De situatie op Mallorca is op dit moment goed te noemen. Slechts 21 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per dag binnen 7 dagen. daarmee ligt de R-waarde dus laag en scoort Mallorca dus goed. Dat zag er vooral in december en januari nog heel anders uit. 

Boekingen knallen de lucht in

Het nieuws dat Mallorca volgens het Robert Koch instituut (Duitse variant van het RIVM) geen risicogebied meer is kwam bij veel Duitsers goed aan.  Dat merkte vooral de touroperators zoals TUI waar afgelopen weekend 200 procent meer reizen naar Mallorca werden geboekt ten opzichte van maart 2019 (voor corona) en de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings heeft toegezegd om de komende weken 300 extra vluchten voor de paasvakantie naar Mallorca in de dienstregeling op te nemen. De prijzen van een vliegticket zijn in korte tijd verdubbeld en men verwacht ook dat de prijzen van hotels en autohuur op Mallorca ook weer snel zullen stijgen.

Weer op vakantie naar Mallorca

TUI opent de komende weken in record tempo de hotels die in een verlengde winterslaap waren gegaan en verwacht op korte termijn vluchten naar Mallorca aan te kunnen bieden vanuit Hannover, Frankfurt en Düsseldorf. Hopelijk kunnen we vanuit Nederland ook snel weer naar Mallorca.

Bekijk de vakanties naar Mallorca met TUI

Voorwaarden voor een vakantie naar Mallorca

Aan een vakantie naar Mallorca hangen nog wel een aantal voorwaarden van de Spaanse autoriteiten. Want de Spaans overheid ziet Duitsland namelijk wel als een risico gebied en verlangt van iedereen die binnenkomt op het eiland een negatieve coronatest niet ouder dan 72 uur. Verder dient je een inreisformulier in te vullen met een aantal formaliteiten over je verblijf op het eiland.

Op het eiland zelf dien je rekening te houden met de avondklok die nog steeds van toepassing is, tussen 22.00 en 6.00 dien je in je hotelkamer of appartement te zijn. Restaurants en bars zijn geopend maar je mag alleen met een geschikt mondkapje naar je plekje lopen. Dat geldt ook voor hotels. Wie zich verplaatst binnen het hotel (bijvoorbeeld van de bar naar het zwembad) draagt een mondkapje. Op je ligbedje mag het mondkapje gelukkig weer af.

Er gelden op het eiland geen quarantaine verplichtingen  dus het is gelijk genieten van zon, strand en Mallorca. Tijdens het vliegen naar en van Mallorca is het dragen van een mondkapje (al dan niet medisch zoals een FFP2 mondkapje) bij alle luchtvaartmaatschappijen verplicht.

Lees ook: Hoe is het weer op Mallorca in April

Wat betekend dit voor Nederlanders

De Nederlandse overheid verzoekt op dit moment om tot 15 april geen reizen te maken in het buitenland tenzij strikt noodzakelijk. Spanje heeft een oranje code gekregen. Mocht je toch besluiten om op vakantie te gaan dan dien je zelf voor repatriëring te zorgen mocht het land weer op slot gaan of  indien je gezondheid achteruit gaat.  Deze risico’s moet je zelf overwegen.

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Mallorca opent weer