Corona update: Wanneer mag ik weer naar Mallorca?

Wanneer mag je weer naar Mallorca?

De meest gestelde vraag de laatste dagen in onze mailbox is of je alweer naar Mallorca op vakantie mag. Het antwoord op die vraag is erg lastig om te geven.

Spanje en dus ook Mallorca is in grote maten afhankelijk van het toerisme. Een groot deel van het bruto nationaal product wordt door de inkomsten uit het toerisme bepaald. Mallorca is één van de plekken waar het eigenlijk alleen maar om toerisme gaat.

Het is dus voor velen van levensbelang dat de grenzen snel weer open gaan en er weer vakantie gevierd mag worden op het eiland in de middellandse zee.

Licht aan het eind van de tunnel

De Minister van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, José Luís Ábalos gaf in een televisie recentelijk aan dat wat hem betreft de toeristen in zijn land weer welkom zijn zodra ook de Spanjaarden weer in eigen land mogen reizen.

Daarmee is de minister de eerste die dit soort uitspraken doet sinds de uitbraak van het vervelende virus en de totale lockdown die heel Spanje in zijn greep heeft.

Wel gaf minister Ábalos aan dat het land van herkomst en de bestemming veilig moeten zijn. Dat houdt concreet in dat het aantal corona besmettingen praktisch nihil moet zijn.

Verder moeten er binnen de sector van hotels, accommodatie en toeristische bezienswaardigheden veiligheidsmaatregelen worden genomen zodat de hygiene wordt gegarandeerd en personeel wordt beschermd. Dat kan onder andere met mondkapjes en voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld je handen te wassen of te desinfecteren.

Cala Mesquida

Wanneer is Toerisme weer mogelijk op Mallorca?

Voordat de grenzen met Spanje en dus Mallorca weer opengaan moeten de huidige lockdown maatregelen worden versoepeld. Dat zal zoals het er nu naar uit ziet eind juni zijn.

Het afbouwen van de lockdown situatie waarin Spanje zich nu bevindt gaat namelijk in fases. Het land zit nu in fase 1 en een aantal regio’s in Spanje heeft regio 1 nog niet gehaald. Dit zijn bijvoorbeeld de regio’s rondom Madrid en Barcelona. Daar is het aantal besmettingen op dit moment nog te hoog.

De Canarische eilanden en het eilandje Formentera voor de kust van Mallorca zijn al in fase II geplaatst. Daar zijn de laatste weken geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

» Bekijk de risicovrije lastminutes naar Mallorca

Welke maatregelen neemt de toeristische sector?

In de basis dient de kans dat je besmet wordt te worden verkleind, dat kan door minder gasten toe te laten in de hotels, voldoende hygiënische maatregelen te nemen zoals hier boven beschreven en bijvoorbeeld minder klanten in restaurants en cafés.

Hoe kom je straks op Mallorca?

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben na het verschijnen van het bericht over het openstellen van de grenzen het vliegschema direct aangepast.

Transavia vliegt bijvoorbeeld volgens haar website vanaf 4 juni weer dagelijks naar de luchthaven van Palma de Mallorca. Vanuit Duitsland is Eurowings weer begonnen met het opstarten van de dienstregeling en zijn de vluchten naar Mallorca weer online te boeken

Ook de autoverhuur op het eiland wordt weer opgestart. Sunnycars biedt vanaf 2 juni weer de mogelijkheid aan om auto’s te huren. Gelukkig biedt Sunnycars een handige flex-service aan. Daarmee kun je tot 4 voor de aanvang van de huurovereenkomst zonder zorgen de overeenkomst annuleren.

Boek je reis naar Mallorca wel met een betrouwbare reisorganisatie, zoals TUI, zij hebben speciaal voor de moeilijke tijden een versoepelde omruilgarantie in het leven geroepen

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!