Corona update: Wanneer mag ik weer naar Mallorca?

Wanneer mag je weer naar Mallorca? (update 12-07-2020)

De meest gestelde vraag de laatste dagen in onze mailbox is of je alweer naar Mallorca op vakantie mag.

De grenzen met Spanje zijn sinds 1 juli weer open, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor heel Spanje op twee kleine gebieden op het vaste land na een code geel afgegeven. Daarmee mag je dus reizen naar Mallorca. 

Dat is dus goed nieuws en dat wordt gelijk goed opgepakt door alle reisorganisaties. Transavia vliegt weer met een dagelijkse vlucht naar Palma de Mallorca. vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Er zijn op de stranden van Mallorca wel aanvullende maatregelen genomen: » Welke Corona maatregelen tref je aan op de stranden van Mallorca

Spanje en dus ook Mallorca is in grote maten afhankelijk van het toerisme. Een groot deel van het bruto nationaal product wordt door de inkomsten uit het toerisme bepaald. Mallorca is één van de plekken waar het eigenlijk alleen maar om toerisme gaat.

Het is dus voor velen van levensbelang dat de grenzen snel weer open gaan en er weer vakantie gevierd mag worden op het eiland in de middellandse zee.

Mondkapje verplicht

Sinds 9 juli is het dragen van een mondkapje in jet openbaar verplicht op alle eiland van de Balearen, dus ook op Mallorca. Alleen op de stranden en bij sportactiviteiten hoef je geen mondkapje te dragen.  Lees  ook » Dragen mondkapje op Mallorca verplicht

Maatregelen in Spanje om uitbreiding te voorkomen

Verder moeten er binnen de sector van hotels, accommodatie en toeristische bezienswaardigheden veiligheidsmaatregelen worden genomen zodat de hygiene wordt gegarandeerd en personeel wordt beschermd. Dat kan onder andere met mondkapjes en voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld je handen te wassen of te desinfecteren.

Cala Mesquida

Is toerisme weer mogelijk op Mallorca?

Vanaf nu is het weer mogelijk om op vakantie naar Mallorca te gaan, hou er wel rekening mee dat veel hotels beperkte voorzieningen hebben. De grote clubs en discotheken op Mallorca zijn en blijven dit jaar dicht.

» Bekijk de risicovrije lastminutes naar Mallorca

Welke maatregelen neemt de toeristische sector?

In de basis dient de kans dat je besmet wordt te worden verkleind, dat kan door minder gasten toe te laten in de hotels, voldoende hygiënische maatregelen te nemen zoals hier boven beschreven en bijvoorbeeld minder klanten in restaurants en cafés.

Het dragen van een mondkapje is op Mallorca in de openbare ruimte verplicht, het mondkapje moet mond en neus bedekken. Zwemmen, sporten en naar het strand gaan is zonder mondkapje toegestaan.

Hoe kom je straks op Mallorca?

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben na het verschijnen van het bericht over het openstellen van de grenzen het vliegschema direct aangepast.

Transavia vliegt sinds18 juni weer dagelijks naar de luchthaven van Palma de Mallorca. Vanuit Duitsland is Eurowings  begonnen met het opstarten van de dienstregeling en zijn de vluchten naar Mallorca weer online te boeken

Ook de autoverhuur op het eiland wordt weer opgestart. Sunnycars biedt vanaf 2 juni weer de mogelijkheid aan om auto’s te huren. Gelukkig biedt Sunnycars een handige flex-service aan. Daarmee kun je tot 4 uur voor de aanvang van de huurovereenkomst zonder zorgen de overeenkomst annuleren. Boek je auto wel op tijd, door de crisis is het aanbod huurauto’s een stuk kleiner dan de voorgaande jaren.

Boek je reis naar Mallorca wel met een betrouwbare reisorganisatie, zoals TUI, zij hebben speciaal voor de moeilijke tijden een versoepelde omruilgarantie in het leven geroepen

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!