Corona update: Augustus 2020

Corona Update: Code oranje (15-08-2020)

Het vakantiesiezoen draait ondanks de corona maatregelen redelijk door op Mallorca, volgens bronnen zijn er op dit moment meer dan 150.000 toeristen op het vakantie-eiland. Dat is slechts het topje van de ijsberg trouwens normaal gesproken zijn er rond deze tijd ongeveer een miljoen toeristen op het eiland te vinden.

Code Oranje voor Mallorca

Duitsland gaf gisteren al een negatief reisadvies voor Mallorca, Nederland volgt vannacht (15-8-2020) met een negatief reisadvies voor Mallorca.  Alle reizigers die op dit moment op Mallorca zijn krijgen het dringende advies om na de vakantie minstens 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Het reisadvies geldt trouwens ook voor ibiza. Meer informatie over het reisadvies kun je vinden op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Omdat het infectie getal op Mallorca de laatste dagen is gestegen is dit ingrijpende besluit genomen. Hoelang het negatieve reisadvies van kracht blijft is op dit moment nog niet bekend. Eerst dient het aantal personen met een corona infectie weer beheersbaar te zijn.

Het negatieve reisadvies is dus vers van de pers er is nog geen reactie binnen van de grote reisorganisaties hoe zij hier mee omgaan. Vertrek je de komende dagen of wil je meer informatie check dan de websites van de grote reisorganisaties over de mogelijkheden van omboeken of annuleren.

Duitsland geeft negatief reisadvies voor Spanje

De Duitse autoriteiten hebben op 14 augustus het reisadvies voor Spanje aangepast, en aangeduid als risico gebied uitgezonderd zijn de Canarische eilanden. Helaas valt Mallorca dus ook onder het risicogebied. Of de Nederlandse autoriteiten het advies van Duitsland opvolgen is nog onbekend, op dit moment (15-08-2020) heeft Mallorca nog code geel. Ondanks dat Tui Duitsland heeft besloten voorlopig geen vakanties meer naar Spanje aan te bieden zijn ze in Nederland nog boekbaar.

Roken binnen 2 meter van iemand anders verboden

Een goede maatregel om gelijk maar te stoppen met roken, in Spanje is het per direct verboden om binnen een straal van twee meter van iemand anders te roken. Steek je toch je sigaret op in de nabijheid van iemand anders dan kun je rekenen op een pittige bekeuring.

 

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!