Corona update: Mei 2021

  1. Home
  2. nieuws
  3. Corona update: Code Oranje voor Mallorca

Corona Update: Code oranje (8-7-2021)

Goed nieuws we mogen weer naar Mallorca, de Nederlandse overheid heeft op basis van de cijfers in Mallorca de status van het eiland op oranje gezet. Dat betekent dat je bij thuiskomst niet meer in quarantaine moet en een (dure) test niet meer nodig is. De stijgende besmetting cijfers van dit moment zijn een momentopname. Helaas is er onder feestvierende jeugd een flinke uitbraak ontstaan. Deze jeugd zit momenteel in Quarantaine. Ik verwacht zelf dat de cijfers de komende week weer stabiliseren. 

Check de actuele Corona maatregelen op Mallorca!

Wel moet je bij aankomst op Mallorca een negatieve PCR test kunnen overleggen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Aan het testrapport stelt de Spaanse overheid wel een paar duidelijke eisen:

  • Naam
  • Paspoort/ID-kaart nummer
  • Datum van de test
  • Contactgegevens van het testlab
  • Testmethode
  • en natuurlijk een negatief testresultaat.

Reis je met TUI naar Mallorca dan betaald TUI een deel van de kosten voor een PCR test. Indien je de test laat uitvoeren bij één van de aangesloten testlocaties. Meer informatie op de website van TUI.

Verder dien je voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kun je vinden op de website van het Spaanse ministerie van gezondheid. Op het formulier staat een QR-code en deze laat je bij aankomst op de luchthaven scannen door één van de medewerkers. Het invullen van het formulier kan pas 48 uur voor vertrek. Er is ook een speciale app gemaakt voor zowel iPhone als Android toestellen. Met deze app kun je in Spanje nog eenvoudiger reizen.

Ben je al volledig gevaccineerd dan mag je vanaf 7 juni zonder PCR test naar Spanje en Mallorca. Je moet wel zijn gevaccineerd met één van de  door de Wereldgezondheidsorganisatie goedgekeurde vaccins (dus Astra Zeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech of Jansen)  Je bent pas volledig gevaccineerd als je van de eerste drie vaccins twee vaccinaties hebt gehad en van het Janssen-vaccin 1 prik.

Kinderen tot zes jaar hebben geen test plicht, en vaccineren is op dit moment nog niet mogelijk voor jongeren.  Vanaf zes jaar is een PCR test niet ouder dan 72 uur helaas nog wel verplicht.

Update 7 juni 2021: Momenteel is een PCR test nog verplicht, deze week verwachten de autoriteiten in Spanje echter een versoepeling. Hierdoor zou de sneltest (zogenaamde antigeentest) ook volstaan. Deze test is veel voordeliger dan een PCR test.

Geen testverplichtingen quarantaine bij thuiskomst

Na een verblijf op de Balearen (onder andere Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) is bij terugkeer in Nederland thuisquarantaine niet meer verplicht en ook komt de testplicht voor deze gebieden te vervallen. (bron: nederland-wereldwijd)

Maskers zijn verplicht

Het dragen van een masker is verplicht op de luchthaven, in het vliegveld en bij de afhandeling van je papieren op de luchthaven. Welk masker je moet dragen in het vliegtuig is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Ik adviseer je om voldoende FFP2 maskers mee te nemen.

Verder is het dragen van een masker verplicht in openbare gebieden, het openbaar vervoer, in shuttle bussen en helaas ook als je door bijvoorbeeld een straat loopt. Deze verplichting geldt niet bij sporten, op het strand en zodra je aan je tafeltje zit in een restaurant.

Run op privévakantiewoningen in het naseizoen

Steeds meer vakantieaanbieders geven aan dat er volop geboekt wordt voor vakanties naar Mallorca in september en oktober. Veel boekers gaan er dan vanuit dat er versoepelingen verder zijn doorgevoerd op het eiland en de reisbeperkingen zijn opgegeven.  Vooral de aanbieders van vakantiewoningen zoals Elizawashere.nl en Belvilla geven dit signaal duidelijk af. Zelf zien we vooral voor deze periode een stijgende lijn in het aantal boekingen van huurauto’s op Mallorca.

Wie op dit moment boekt voor een vakantie in september en oktober kan gebruikmaken van soepelere annuleringsvoorwaarden. Alle aanbieders op onze website zijn aangesloten bij het SGR.

Geel reisadvies voor Mallorca

Grote delen van Spanje zijn nog Oranje, dat betekent dat alleen noodzakelijk reizen worden geadviseerd. Gelukkig zijn Mallorca, Ibiza en Menorca sinds 15 mei weer geel wat betekent dat reizen mag maar je moet wel rekening houden met gezondheidsrisico’s

Roken binnen 2 meter van iemand anders verboden

Een goede maatregel om gelijk maar te stoppen met roken, in Spanje is het per direct verboden om binnen een straal van twee meter van iemand anders te roken. Steek je toch je sigaret op vlakbij iemand anders dan kun je rekenen op een pittige bekeuring.

 

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!