Corona update: Maart 2021

Corona Update: Code oranje (3-5-2021)

Helaas is het nog niet mogelijk om vanuit Nederland op vakantie te gaan naar Mallorca. Ondanks dat de Europese Unie Mallorca een gele status heeft gegeven wat reizen naar Mallorca mogelijk zou moeten maken is de Nederlandse overheid nog niet overstag is reizen alleen toegestaan indien deze noodzakelijk is. (in tegenstelling tot Duitsland)  Dat vinden ze in Mallorca natuurlijk erg jammer want daar gaat het namelijk de goede kant op. Om je een beeld te geven, per 100.000 inwoners zijn slechts 27,1 mensen op dit moment besmet met een vorm van Covid en dat is echt laag en totaal niet te vergelijken met de cijfers in Nederland. (de R-waarde ligt op dit moment (03-05) onder de 1,00 en deze waarde blijft redelijk stabiel) De cijfers worden dagelijks door het ministerie van volksgezondheid in Spanje bekend gemaakt.

De meeste restaurants mogen weer open en maken zich klaar voor het komende zomerseizoen. Wie beschikt over een vaccinatie paspoort en kan aantonen dat hij/zij is gevaccineerd met één van de vaccins van de bekende merken is de komende zomer van harte welkom op het eiland. Op dit moment loopt er een pilotprogramma voor bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk waar men al veel verder is met vaccineren.

Run op privé vakantiewoningen in het naseizoen

Steeds meer vakantie aanbieders geven aan dat er volop geboekt wordt voor vakanties naar Mallorca in september en oktober. Veel boekers gaan er dan vanuit dat er versoepelingen verder zijn doorgevoerd op het eiland en de reisbeperkingen zijn opgegeven.  Vooral de aanbieders van vakantiewoningen zoals Elizawashere.nl en Belvilla geven dit signaal duidelijk af. Zelf zien we vooral voor deze periode een stijgende lijn in het aantal boekingen van huurauto’s op Mallorca.  

Wie op dit moment boekt voor een vakantie in september en oktober kan gebruik maken van soepelere annuleringsvoorwaarden. Alle aanbieders op onze website zijn aangesloten bij het SGR. 

Nog steeds negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid raadt niet noodzakelijk reizen naar het buitenland nog steeds af, dat wil niet zeggen dat je niet kunt reizen. Transavia heeft  vanaf 27 april weer vluchten naar Palma de Mallorca op de agenda staan en ook diverse reisaanbieders hebben weer hotels opgenomen in het aanbod. Let wel op dat in het geval er wat gebeurt op Mallorca met betrekking tot Corona je volledig op jezelf bent aangewezen, Vanuit de Nederlandse overheid komt geen hulp.

Roken binnen 2 meter van iemand anders verboden

Een goede maatregel om gelijk maar te stoppen met roken, in Spanje is het per direct verboden om binnen een straal van twee meter van iemand anders te roken. Steek je toch je sigaret op in de nabijheid van iemand anders dan kun je rekenen op een pittige bekeuring.

 

 

Vakantie Alcudia met TUI

Last minute vakantie Mallorca

TUI is de onbetwiste Mallorca specialist. Naast veel eigen hotels en eigen lijnvluchten naar Mallorca heeft TUI het grootste aanbod aan accommodaties voor gezinnen en Adult-Only in Alcudia.  TUI is altijd vriendelijk voor de portemonnee.

 

Vakantie Alcudia met TUI

Vakantiediscounter Mallorca aanbiedingen

Zoek je de beste lastminutes naar Cala Millor? Kijk dan even bij de vakantiediscounter.  Meer dan 50 aanbiedingen en de prijzen zijn altijd super scherp. 

 

Vakantie Alcudia

prijs vrij aanbiedingen mallorca

Met Prijsvrij.nl boek je altijd de meest voordelige vakantie naar Alcudia. Bekijk snel de laagste prijzen en de mooiste hotels.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!