Cala Figuera

Het dorpje Cala Figuera is een traditioneel vissersdorpje  in het Zuid-oosten van Mallorca. en ligt ongeveer 60 kilometer ten zuid-oosten van Palma de Mallorca.

De lokale bevolking noemt het dorpje ook wel Little Venice (klein Venetië) vanwege de schattige huisjes direct aan het water.

Cala Figuera dorpje in MallorcaEr zijn maar weinig plekken op Mallorca waar je de atmosfeer van een werkende vissershaven kunt vinden. De schattige huisjes in Cala Figuera zijn wit gekalkt en staan praktisch aan de rand van het water waar je op een mooie dag de vissers druk bezig ziet om de vissersnetten opnieuw te knopen.

Wie in dit dorp vroeg in de ochtend langs komt  heeft kans om het binnenlopen van de vissersvloot mee te maken. waarschijnlijk is dit het drukste moment van de dag.

Een pad om de kleine haven van Cala Figuera loopt tot het begin van de baai van Cala Figuera en geeft je een prachtig uitzicht over het dorpje en de baai. in Cala Figuera is de vis natuurlijk super vers, je treft in het dorpje dan ook enkele zeer goede visrestaurants aan.

Geen strand

Het dorpje heeft geen strand, op vier kilometer naar het zuiden bij Cala Santanyi ligt een leuk strandje.  in Cala Figuera is wel een duikschool aanwezig. Het water is hier zo helder dat het een uitstekende plek is om te duiken en te snorkelen.

Rustig en geen massatoerisme

Cala Figuera is gespaard gebleven van het massatoerisme, verwacht geen hoge hotelflats en entertainment. Het dorpje heeft zijn charme over de jaren kunnen bewaren. Dat werd in 2006 nog bewezen toen het grootste hotelgebouw werd gesloopt en nu plek biedt aan charmante luxe vakantiehuizen.

Om in Cala Figuera te komen kun je het beste een huurauto nemen, het openbaar vervoer naar het plaatje is niet geweldig. de dienstregeling is onregelmatig.

Boek Mallorca vakantie via Neckermann
Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!