Stel je voor: een hotel waarbij je geen krijsende kinderen om je heen hoort, waar het zwembad en oase van rust is en waar je bij het ontbijt geen gejengel om Nutella en vooral het gebrek aan entertaiment met stripfiguren met dito muziekjes.

Klinkt dat gek? Nee, steeds meer vakantiegangers kiezen voor deze vorm van vakantie, een ‘hotel verboden voor kinderen’ en dan bedoelen we natuurlijk niet de hotels met een spannend tintje.

Veel hotels in Mallorca springen momenteel in deze niche, iedere grote badplaats heeft ondertussen een Adults Only hotel, het kinderzwembadje heeft plaatsgemaakt voor luxe ligbedden, en de tv-kamer is ongebouwd tot luxe chill-out lounge. Verder is er in deze hotels veel aandacht voor Wellness en vooral ontspanning. In deze hotels tref je dus geen krijsende kinderen aan.

Opvallende doelgroep: de hotels worden opvallend vaak geboekt door jongeren die nog niet bezig zijn met kinderen en door empty-nesters (stellen waarbij de kinderen het huis hebben verlaten voor een studie of gewoon klaar zijn om zelfstandig te wonen)

Adult-only Hotels op Mallorca

Ook Mallorca doet mee aan deze trend, TUI biedt bijvoorbeeld onder het Sensibar programma het Rocador Hotel aan in Cala d’Or de trendy en chique kamers zijn voorzien van alle gemakken. De kamers zijn met oog voor detail ingericht en rondom het hotel zijn diverse leuke restaurants en bars te vinden.

Corendon is een andere aanbieder van Adult Only hotels, op Mallorca worden door Corendon 6 van deze hotels aangeboden in diverse klasses. Enkele hotels zijn ook met een All-inclusive pakket te boeken

Een andere aanbieder van volwassenvakanties is het Duitse Neckermann zij bieden meer dan 11 hotels aan waar kinderen niet welkom zijn. Een deel van deze hotels ligt echter wel aan de Playa de Mallorca, waar je 24 uur per dag kunt feesten.

Een ander goed alternatief zijn de hotels van Melia, welke je 21  keer aantreft op Mallorca, diverse hotels van Melia richten zich speciaal op de Adults Only doelgroep, op de website van Melia kun je daar meer over vinden.

Let bij het boeken van een Adult Only vakantie goed op wat de leeftijdsgrens is, diverse hotels bieden kamers aan vanaf 16+.

 

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Iedere maand een leuke nieuwsbrief over Mallorca

Wil je ook leuke nieuwtjes en updates over Mallorca in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Mallorca.nl

Je staat op de lijst!